שלום לכולם,

(למי שרוצה לדלג על דברי ההקדמה, יכול לגשת ישר לכותרת הגדולה בהמשך או לתרום ישירות כאן)

היום הבלוג חוגג שנתיים ימים. אני מודה שלא חשבתי שהוא יחזיק מעמד כל כך הרבה זמן, אבל הנה זה קרה, ועכשיו הוא ואני עומדים בפני צומת שיקבע את עתידו.

בחודש שעבר הצהרתי כאן שמכיוון שהטור שלי בוואלה הפך להיות חד-שבועי, אני אפסיק עם מדור הלינקים השבועי בבלוג או אהפוך אותו לגולמי יותר (כי מה הטעם לעשות עבודה כפולה, שעל אחת אני מקבל כסף ועל השניה לא). להפתעתי, קיבלתי לא מעט תגובות מאוכזבות מאנשים שלא ידעתי שקוראים את הבלוג. בין שלל התגובות, הציע גיא חג’ג’ (בעל הבלוג “עונג שבת” שהפך עם השנים למוסד תרבותי של ממש) שאפתח לבלוג עמוד באתר שנקרא Patreon וכתב שהוא לא היחיד שיסכים לתרום להמשך פעילות של הבלוג (ושל מדור הלינקים בפרט).

ההצעה של גיא חלחלה לתודעתי, ואכן התחלתי לחקור את האפשרות הזו שתבטיח את המשך קיומו של הבלוג, ותאפשר לי להיות פחות תלוי בהכנסות כספיות ממקורות אחרים.

אחרי שבדקתי את הסטטיסטיקות באתר, הבנתי שגם אם חצי מהאנשים שנכנסים לבלוג בחודש יתרמו סכום פעוט כלשהו, אוכל להגיע לסכום מכובד שיאפשר את המשך קיומו של הבלוג גם בעתיד.

וכך החלטתי לעלות לאוויר עם היוזמה הבאה:

 


פרויקט תמיכה ב”קורא בספרים”

תמורת דולר אחד בחודש

אם אתם מעוניינים בהמשך קיומו של “קורא בספרים”, אתם יכולים להכנס לעמוד הזה ולתרום דולר אחד בחודש:

http://www.patreon.com/korebasfarim

הכנתי אפילו סרטון הסברה דל תקציב (כי אין תקציב כרגע) שהכתיבה בו מתבצעת משמאל לימין, והמוסיקה נפסקת באמצע. מוזמנים להסתכל:

ועוד כמה הערות

*) תוכלו לבטל בכל שלב את התרומה, אם היא לא תתאים לכם.

*) הכסף יורד מכרטיסי האשראי רק בסוף החודש.

*) אפשר לתרום יותר מדולר אחד, אבל אם רוב מי שקורא בבלוג יתרום דולר אחד (4 שקלים בערך), זה יהיה די והותר.

*) הכסף ישמש גם לפיתוח הבלוג, אבל בעיקר כדי לשמור אותו בחיים.


והנה מדריך קצר בתמונות (לחצו על התמונות על מנת להגדיל אותן):

 

שלב 1

1.1

שלב 2

1

שלב 3

2

שלב 4

4

שלב 5 ואחרון

5

 

זהו, תודה רבה שהשתתפתם ותרמתם. בזכותכם “קורא בספרים” יוכל להמשיך ולתפקד.

שנה טובה!

ירין

 

לכל שאלה, פניה ובקשה, אתם מוזמנים לפנות אלי בכתובת המייל:

korebasfarim@gmail.com