“הדרך ל-77′ – קריסתה של הגמוניית מפלגת הפועלים 1977-1965” מאת ערן אלדר

הוצאת עם עובד

הבחירות לכנסת התשיעית, במאי 1977, חוללו מה שכונה מאז “מהפך” רב-חשיבות ומשמעות בפוליטיקה בישראל. לאחר שלושים שנה של שלטון לא מעורער שלחו הבוחרים את מפלגת פועלי ישראל (מפא”י) אל ספסלי האופוזיציה. ההלם וההפתעה היו גדולים. מנהיג המפלגה שמעון פרס כתב לידידו הסופר א.ב. יהושע אחרי הבחירות: “נותקנו מהעם, ליבנו היה גס למשאלות ליבו, ואוזנינו אטומות לציפיותיו”. ועוד הוסיף וסיפר לו על “משחקי הכוח” בתוך המפלגה ועל “דלותה האינטלקטואלית”.

ערן אלדר בספרו המרתק טוען כי הישגיה הרבים של המפלגה בשלושים שנות שלטונה במדינה, ובכלל זה ביסוס כלכלתה וייצוב ביטחונה וגבולותיה, הסתירו מעיני הציבור תהליכים והתפתחויות פנימיים שכרסמו בכוחה והרחיקו אותה מלב בוחריה.

הספר אינו עוסק בצד המנצח, הליכוד במנהיגותו של מנחם בגין, אלא במחנה המפסיד. ההתרכזות בתהליך שקיעתה האיטית של הגמונית מפלגות הפועלים בשנים 1977-1965 וההתבוננות מקרוב בסוגיה מלמדות כי מה שהוגדר “מהפך” היה בעיקרו של דבר סיום מתבקש וכמעט מובן מאליו לתהליך ארוך של התפרקות ואובדן כוח.

תחומי העיסוק של ד”ר ערן אלדר הם ההיסטוריה הפוליטית, התרבותית והגאוגרפית של מדינת ישראל בעשורים הראשונים לקיומה. הוא היה פרופסור אורח באוניברסיטאות באירופה, בקנדה ובארצות הברית. 

 

“מוזר יותר מפאנפיק” מאת כריס קופלר

מאנגלית: מרט וינטראוב

הוצאת אריה ניר

קֵאש קָרְטֶר הוא שחקן צעיר שהתפרסם בכל העולם בזכות התפקיד הראשי שלו בסדרת הטלוויזיה “ילדי פלא”, שעוסקת בשלושה גאונים צעירים שמטיילים בזמן ובמרחב. כאשר ארבעה מעריצים מזמינים אותו בצחוק להצטרף אליהם למסע ברחבי ארצות הברית, הוא נענה להזמנה. נרדפים על-ידי עיתונאים וניצודים על-ידי צלמי פפראצי, הם יוצאים למסע הזוי של פעם בחיים – אך בדרך מגלים החברים כי הכוכב שהם אוהבים מסתיר סודות אפלים. הגילויים על חייו של האדם שהם חשבו שהם מכירים עוזרים להם לחשוף את הסודות שטמנו עמוק בנשמתם ולהבין שאם לא יקבלו את זהותם האמיתית – הם נידונים לחיים של שקר, שעליהם יצטערו עד יום מותם.

טופר הוא אח מסור לבילי שסובל משיתוק מוחין והורים שעובדים קשה, סאם היא הבחורה שטופר מאוהב בה ובת לאמא לא מתפקדת, מו לא יודעת איך לספר לאבא שלה על השאיפות האקדמיות השונות ממה שהוא מתכנן לה וג’ואי הוא בן של כומר נערץ שכולם אומרים על משפחתו שהיא מושלמת. המסע שהם עוברים ברחבי אמריקה הוא גם מסע החברות שלהם וגם המסע האישי של כל אחד בדרך להתקרב יותר לעצמו. אז מיהו קאש קרטר האמיתי?

“טופר, ג’ואי, סם ומֹו לא יכלו להיות יותר שונים זה מזה, אבל הם היו החברים הכי טובים מאז כיתה ה’. הכול התחיל במגרש המשחקים של בית הספר היסודי בשנת 2010, כאשר בליל כל הקדושים ארבעתם התחפשו לדוקטור במפאזל. זה היה רגע קסום עבור הילדים — ממש כמו הרגע שבו טוני מבחין במריה מעבר לרחבת הריקודים בסיפור הפרברים. לפני כן, רכישת חברים והשתלבות בבית הספר לא היו מהצדדים החזקים של איש מהם, לכן העובדה שהם מצאו ילדים אחרים שחלקו את אהבתם לאותה סדרת טלוויזיה הייתה עבורם תגלית מרעישה. זאת הייתה התחלתו של קשר קרוב, מהנה ובלתי שביר. במשך שבע השנים האחרונות, בכל יום רביעי בשעה שמונה בערב, הרביעייה המוזרה נפגשה במקום קבוע מראש, וצפתה יחדיו בפרק החדש של ילדי פלא. את שארית השבוע הם בילו בפרשנויות שונות של העלילה, בניתוח כל דקה ודקה, ובהעלאת השערות בנוגע להתפתחויות בפרקים הבאים.”

כריס קולפר זכה בפרס גלובוס הזהב על גילום דמותו של קורט האמל בסדרה GLEE, והופיע ברשימת מאה האנשים המשפיעים בעולם של טיים מגזין. הוא מחבר סדרת הספרים המצליחה “ארץ האגדות” שיש לה קוראים רבים בישראל וככבה ברשימות רבי-המכר. 

  

“מעכשיו” מאת איילת זורר

הוצאת ידיעות ספרים

איילת זוּרר מוכרת לכולם כשחקנית ודוגמנית מצליחה בעלת קריירה הוליוודית ובינלאומית, כלת פרס אופיר לשחקנית הראשית הטובה ביותר ופרס האקדמיה לטלוויזיה.

בימים אלה מוציאה זוּרר ספר אמן מאויר ומודפס בכתב-יד, הכולל רשימות ומחשבות על אימהוּת, על אמפתיה, על חיפוש משמעות ועל עוד דברים – לצד איורים שאיירה בעצמה.

חוויית הדפדוף בספר “מעכשיו…” מלאת הפתעות. אנחנו רואים דבר אחד, ומגלים שהוא אחר. דברים שנראה שאינם קשורים, מתגלים ככרוכים זה בזה: אנחנו קוראים על בת היען וחושבים על אהבה. אנחנו קוראים על מטפס הרים וחושבים על הלא נודע. אנחנו קוראים על אריה וחושבים על סודות של אור.

ציוריה העדינים של זורר כוללים נסתר וגלוי, בושה ואומץ.

זה ספר על חתולים בשק, אגו של לחם, שקים של אמונה ופחדים שהם מצפנים.

ספר מיוחד ושובה-לב, שנרצה להעניק מתנה למי שאנחנו אוהבים ולמי שאנחנו אוהבות.

 

 “ג’וק-מקק ענק” מאת קורניי צ’וקובסקי (איורים יבגני אנטוננקוב)

מרוסית: אלה סוד

הוצאת קדימה

היצירה ג’וק-מקק ענק מאת קורניי צ’וקובסקי ראתה אור לראשונה ברוסיה הסובייטית בשנת 1923. מאז היא נחשבת אחת הקלסיקות הגדולות של ספרות הילדים הרוסית ובשנת 1993 אף זכתה להתפרסם כאיור על בול רוסי. לאה גולדברג עיבדה את היצירה ג’וק-מקק ענק לעברית, וזו ראתה אור בשם “פרעוש” בליווי איוריו של אריה נבון בשנת 1939 בכתב העת גליונות.

קורני י צ’וקובסקי, שם העט של ניקולאי קורנייצ’וקוב (1969-1882), הוא אחד ממשוררי הילדים האהובים ביותר ברוסיה. שירתו ציורית ודרמטית, בעלת מקצבים משתנים ושופעת דמויות דמיוניות ומשעשעות. יצירותיו, הטביעו את חותמן על כתיבתם של לאה גולדברג, לוין קיפניס, מרים ילן-שטקליס ויוצרים עברים נוספים.

ספר זה בתרגומה המרשים של אלה סוד, הוא הספר השני בסדרת  השירה לילדים המתורגמת מן השפה הרוסית ורואה אור בהוצאת קדימה, בעריכת איסנה גולדין.

יבגני אנטוננקוב הוא מאייר ספרי ילדים בעל שם עולמי; בין שלל הפרסים זכה גם בתעודת “ספר השנה” של רוסיה בשנים 2008 – ו-2016, ובשנים 2009 ו-2010 היה מועמד לפרס הבין-לאומי על שם אסטריד לינדגרן. 

 

“הצרה של מרב” מאת קורניי צ’וקובסקי (איורים יבגני אנטוננקוב)

מרוסית: אלה סוד

הוצאת קדימה

היצירה הצרה של מרב (1926) מאת קורניי צ’וקובסקי מצטרפת בסדרה שמש לשורה של קלסיקות כמו דוקטור איכואב וג’וק-מקק ענק, שיצאו לאור תחת ידו של גדול המשוררים הרוסים לילדים בתחילת המאה העשרים. היצירה מדגישה לילדים בצורה פואטית מאוד עד כמה חשוב לשמר את קניינו של האדם ולשמור עליו, עד כמה חשובה האסתטיקה בחייו ועד כמה רע לעיתים בלעדיה.

קורני י צ’וקובסקי, שם העט של ניקולאי קורנייצ’וקוב (1969-1882), הוא אחד ממשוררי הילדים האהובים ביותר ברוסיה. שירתו ציורית ודרמטית, בעלת מקצבים משתנים ושופעת דמויות דמיוניות ומשעשעות. יצירותיו, הטביעו את חותמן על כתיבתם של לאה גולדברג, לוין קיפניס, מרים ילן-שטקליס ויוצרים עברים נוספים.

ספר זה, הרואה אור בתרגומה המרשים של אלה סוד, הוא הספר השלישי בסדרת  השירה לילדים המתורגמת מן השפה הרוסית ורואה אור בהוצאת קדימה, בעריכת איסנה גולדין.

יבגני אנטוננקוב הוא מאייר ספרי ילדים בעל שם עולמי; בין שלל הפרסים זכה גם בתעודת “ספר השנה” של רוסיה בשנים 2008 – ו-2016, ובשנים 2009 ו-2010 היה מועמד לפרס הבין-לאומי על שם אסטריד לינדגרן.

“מילים כעת” מאת אידה צורית

הוצאת עולם חדש

‘מילים כעת’ נכתב במהלך שנת אבל ואובדן. מבעד לחוויית ההזדקנות, הבדידות, הכאב והפיכחון, נוגעים השירים בכמיהה למשמעות, לחסד ולחמלה. בשורות חתוכות וקצובות, בכנות ובישירות, מתבוננת המשוררת בעצמה, בבני-המשפחה, בטבע, במוות ובחיים. העוצמה, הכנות והמוזיקליות הנפלאה שבשירים עושים ספר זה לפנינה של ממש בנוף השירה העברית.

אידה צוֹרית סופרת, חוקרת שירה ומשוררת ילידת תל-אביב. פרסמה עד היום 16 ספרים: רומנים וסיפורים (חלקם ראה אור בגרמנית, אנגלית וצרפתית), ביוגרפיות וספרי מסות על שירה. מילים כעת הוא ספר השירה השני שלה. קדם לו צל הזמן (עולם חדש 2014).

“שמים אדומים” מאת דניאל שנער

הוצאת ידיעות ספרים

סער ועלי נולדו ביום שבו השמים היו אדומים. האחד בישראל והשני בשכם. שני עשורים מאוחר יותר, בבית קפה בעיר אפריקאית מאובקת, הם נפגשים בפעם האחרונה בידיעה שרק אחד מהם יֵצא משם חי.

בין שני האירועים חלקו השניים רגעים של תקווה, חלומות משותפים והתפכחות כואבת. דרכיהם מצטלבות שוב ושוב בסמטאות הקסבה של שכם, ברחובות תל אביב, בשדות תעופה באירופה ובפינות הנידחות ביותר של אפגניסטן ואפריקה – עד לסוף הבלתי־נמנע.

שמים אדומים הוא מותחן ריגול עוצר נשימה, הסוחף את הקורא בקצב מסחרר אל תוך עולם סתרים של האקרים ומרגלים, לוחמים וטרוריסטים, נאמנויות כפולות ואהבה חסרת סיכוי לאותה נערה. זהו גם סיפור טרגי על שני גברים צעירים שנאלצים להתבגר במהירות ולבחור בין מחויבותם  זה לזה וחברותם האמיצה לבין נאמנותם לעמם ולארצם.

דניאל שנער גדל בירושלים, שירת בקבע כקצין בתפקידים מסווגים באמ”ן וכיום מנהל חברת השקעות. שמים אדומים הוא ספרו הראשון.

הספר יוצא לאור לאחר דיונים ממושכים שבסופם קיבל את אישור הצנזורה וּועדת שרים מיוחדת.

“תמונת מצב – צה”ל כפי שלא נראה מעולם” מאת יואב לימור וזיו קורן

הוצאת כנרת זמורה-ביתן

תמונת מצב הוא פרויקט ייחודי, שמאפשר הצצה נדירה וחד־פעמית לקרביים של צה”ל וכוחות הביטחון כפי שלא נראו מעולם.

הפרשן יואב לימור והצלם זיו קורן קיבלו גישה בלעדית שמאפשרת להם להביא בלי פילטרים את הפנים של המלחמה האמיתית שמנהלת ישראל על הבית, מהתקיפות החשאיות בסוריה, דרך המלחמה בטרור והשמירה על הגבולות ועד לחיים היומיומיים — המאבק לקדם נשים, לשלב חרדים ולקלוט עולים ונוער במצוקה בצבא, משלחות הסיוע לאסונות הומניטריים בעולם ופריצות הדרך הטכנולוגיות שסייעו להפוך את ישראל לסטארט־אפ ניישן.

תמונת מצב מציג את צה”ל כפי שלא נראה מעולם וכולל הצצה ראשונה ובלעדית למקומות שנחשפים עתה לראשונה — סיירת מטכ”ל, שלדג ויחידות טכנולוגיות באמ”ן — וכן לליבת הפעילות של השב”כ. הספר גם מביא סיפורים ותמונות שעדיין לא פורסמו מהלחימה בטרור ומהפעילות נגד חיזבאללה, חמאס ודאעש לאורך הגבולות.

יואב לימור הוא עיתונאי ותיק, שמסקר את מערכת הביטחון ב־30 השנים האחרונות. בעבר שימש ככתב ופרשן צבאי ב”מעריב” וכשליח העיתון בלונדון, היה פרשן בטחוני בערוץ 1, ובשנים האחרונות כותב ב”ישראל היום”. לימור הגיש בשנים האחרונות את תוכנית הבוקר בערוץ 2 ומגיש כיום תוכנית בוקר וסרטים דוקומנטריים בקשת. הוא פרסם בעבר את רב־המכר ״שבויים בלבנון״ (עם עפר שלח) ומרצה בקביעות בפורומים שונים בארץ ובעולם.

זיו קורן הוא צלם העיתונות המוביל בישראל. קורן צילם בעבר ב״ידיעות אחרונות״, ובשנים האחרונות מצלם עבור ״ישראל היום״ וכלי תקשורת מובילים בעולם ומשמש נציג סוכנות הצילום פולאריס בישראל. קורן הוציא כבר 17 ספרים והציג את עבודותיו בעשרות תערוכות. הצילומים שלו מעטרים בקביעות שערי מגזינים מובילים בארץ ובחו״ל וזכו בפרסים בינלאומיים רבים. קורן הוא מרצה מבוקש לצילום בארץ ובעולם.

לימור וקורן עובדים ביחד כבר שנים רבות, מה שאיפשר את הפרויקט יוצא הדופן של תמונת מצב.

“מצחיקולים – הסיפור המבהיל על הפסל הגנוב” מאת טוני אבוט (איורים קולין מאדן)

הוצאת ספר לכל

 קוראים לי ג’ף באנטר, ואני המצחיקול הראשי, הראשון ומספר 1 על פני כדור הארץ.

החברים הכי טובים שלי – בראיין רוני, קלי סמיטס ומארה לובין – הם המצחיקולים האחרים, ויחד אנחנו פותרים תעלומות. תעלומות מצחיקוליות.

כמו אתמול, למשל. התעלומה שפתרנו אתמול היתה ענקית. אפשר אפילו לקרוא לה פשע המאה!

רגע לפני חגיגות ה-100 לבית הספר, נגנב פסל בדמותו של המנהל הראשון.

מנהל בית הספר ביקש מאיתנו, חבורת המצחיקולים, לעזור לו למצוא את הפסל ולהציל את המצב.

טוני אבוט  נולד ב 1952 באוהיו. כיום מתגורר בקונטיקט עם אשתו שתי בנותיו ושני כלביו וזכה בפרס אדגר לספרותי ילדים ונוער ב 2009

הוא מכר למעלה מ 12 מיליון עותקי ספרים

“החתול שלמה רוצה לאכול ועוד סיפורים” מאת יעל מנור (איורים רמי מאיקס)

הוצאת סטימצקי

שלושה סיפורים אשר מציאות ודמיון ארוגים בהם, יצירה ויצירתיות.

יעל מנור מתארת בהומור עדין כיצד נטווים יחסים של קירבה בין דמויות אשר לכאורה אינן “החברות הכי טובות” מטבען (חתולים ועכברים), והן מסייעות זו לזו בעת מצוקה, בשמחה ומכל הלב.

בספר ניכרת אהבתה של המספרת לבעלי חיים באשר הם.

בסיפור הראשון: החתול שלמה רוצה לאכול, נפגוש חתול רעב וזועף הנעזר העכבר טוב לב.

בסיפור השני: מודי החתולה עפה ברוח, נכיר חתולה מצוירת, יפה ומגונדרת, שעפה ברוח. מי יודע לאן…

הסיפור השלישי: מודי החתולה ותומי-כתומי העכבר, מתאר מפגש מרתק ונוגע ללב בין חתולה לעכבר.

על רגישות וחמלה ועל עזרה בעת צרה, כי רעות ואחווה הן תמיד עניין של בחירה!

זה ספרה השני של יעל מנור. ספרה הקודם: “מוצמוץ העכבר הלך לאיבוד” יצא בשנת 2017 בהוצאת סטימצקי.