“הכול קל” מאת אינה איזנברג

הוצאת כתר

הילה משרתת ביחידה סודית בשם מח”ק. תפקידה למחוק זיכרונות טראומטיים שחיילים נושאים עקב השירות בצבא ולכתוב במקומם זיכרונות אחרים, נעימים יותר, שיחסכו מהם את הסבל. הילה אוהבת את העבודה שלה, עד שהגלגל מתהפך, והילה היא זו המועמדת למחיקה. היא בורחת ללונדון, אבל לונדון לא מספיק רחוקה והילה מוצאת את עצמה במוסד שיקומי מסתורי, מוקפת באנשים שכמוה, לא ממש יודעים מה הם עושים שם.

הכול קל מוביל את הקורא לעולם שבו המדורים הכמוסים ביותר של הנפש חשופים להתערבות חיצונית. עלילת המתח המסתבכת אפופה בצלליו של הזיכרון האנושי – על מארג הכאבים והחלומות הנושא אותו, המסתורין של התרקמותו והאלימות של פרימתו. זהו רומן עז, המפליא לשרטט מציאות שההשכחה היא חלק בלתי נפרד ממנה, ולספר אודות מאבקם של בני אדם על הזיכרונות שהם מתקיימים מהם.

אינה איזנברג, מחזאית, דרמטורגית ועיתונאית, נולדה בהרי אורל וגדלה בבאר שבע. היא מתגוררת בתל אביב, עובדת כעורכת ומלווה תהליכי יצירה מקורית לבמה. זהו ספרה הראשון.

“המתכון הסודי ביותר בממלכה” מאת בר בן-יוסף ונטעלי גבירץ 

הוצאת כתר

ספר שני בסדרת “ינשופות” המגולל את הרפתקאותיהן המשעשעות של שתי החברות הכי טובות, תמרה וגל, והפעם במהלך חופשת חג החנוכה.

הכול התחיל ביום שבו גל ראתה מודעה שפרסם מגזין הילדים הנחשק ביקום “עולם חדש” על תחרות סיפורים. הזוכים שיגישו את הסיפורים המוצלחים ביותר יזכו להיות כתבים של אותו עיתון. באותו רגע ידעו תמרה וגל שהן חייבות, אבל ממש חייבות להשתתף, ויותר מכך – לזכות. הן מחליטות לכתוב יחד סיפור לתחרות, והנושא שבחרו בו היה: “להיכנס לנעליים של מישהו אחר”.

ואז מגיעה הזמנה לא צפויה – לטוס ללונדון בחופשת החנוכה. האם הנסיעה הזו תזמן לשתי החברות נושא מעניין לסיפור שיזכה אותן בתחרות?

בר בן-יוסף סופרת (“העכביש מרסל”) ותסריטאית המתגוררת בלוס אנג’לס. היא כתבה מאות תסריטים לתוכניות לילדים ונוער בארץ (רחוב סומסום, יובל המבולבל, הקונצונים, ערוץ הופ, ערוץ הילדים, הטלוויזיה החינוכית), באנגליה (עבור ה-BBC) ובארה”ב, אליה עברה לגור לפני כשנה.

נטעלי גבירץ סופרת (“חלזונות על הכביש המהיר”), עיתונאית ומאיירת המתגוררת בתל אביב. נטעלי עורכת באתר מאקו וכתבה בעבר תסריטים לתוכניות ילדים בערוץ הופ.

“להתראות אללה” מאת לי-אור אמיר       

הוצאת זמורה-ביתן

טקסט לופת, חושני, מורכב ונועז ובמרכזו מסתערבת בלב עיר פלסטינית.

מעצר לילי שהשתבש מעורר את חשדה של אריאל, חיילת צעירה בגדוד חי”ר. כאשר היא מגלה שיחידת מסתערבים סודית הפועלת בגדוד החליטה לגייס אותה לשורותיה, כבר מאוחר מכדי לסרב.

יחד עם קצין נוסף מיחידתה, משימתם היא להתקרב אל מפקדם הצעיר והכריזמטי של לוחמי החמאס המקומיים. אסור לדבר מילה בעברית, אסור לחשוב בעברית, אסור לחלום בעברית.

אריאל הופכת לג’יהאן. הקורא כמעט ושוכח יחד איתה שהיתה פעם מישהי אחרת.

בתהליך סוחף ודרמטי הם נשאבים עמוק יותר אל חייהם המושאלים, אמונותיהם הבדויות וחברותם הכפויה עם מבוקש אכזר. המצב הקיצוני שבו שרויים השניים מייצר קשר ארוטי טעון, מכאיב והרסני בעוצמתו. בו בזמן, יחסיהם הקרובים עם מפקד החמאס הולכים ומסתבכים. רגשות עזים צפים בין שלושת הצעירים הללו שחיים על הקצה, איש־איש וסיבותיו, בעיר שהורגים ומתים בה בשם האל, אך שום אל לא מראה בה את פניו.

השעון מתקתק לקראת פעולה שתגבה קורבנות רבים ולקראת ההתנגשות הבלתי נמנעת בין זהויות. אריאל יודעת שעליה לעשות משהו, אך בשם מי? ונגד מי?

לי־אור אמיר מסכנת את חיי הגיבורה שלה ואת שאננותם של קוראיה כדי למצוא מענה לשאלות הרות גורל, ולא מפחדת מהתשובות, גם כשהן מעוררות אי־נחת.

לי־אור אמיר נולדה בחיפה ב־1987, ואת שירותה הצבאי עשתה ביהודה ושומרון. היא בעלת תואר ראשון בלימודי המזרח התיכון ובחשבונאות. את כתיבת הספר החלה מעט לאחר סיום השירות הצבאי. אף שהעלילה בדיונית, חלק מהאירועים בה מבוססים על חוויות אמיתיות לחלוטין.

להתראות אללה, ספרה הראשון של לי־אור אמיר יצא לאור בסיוע קרן יצחק לייב ורחל גולדברג – קרן קיימת לישראל.

“תעלומת הצופן הסודי” מאת מיה מיטב 

הוצאת כתר

השם הוא דני. דני מאסלי (תגידו את זה כמה פעמים ומהר).

ככה קוראים לבלוג שפתח דני בעצת אמא שלו כדי “לשחרר קצת עצבים”.

דני הוא בן רבע ל-12, הוא  אוהב טריוויה, חידות ותעלומות,  אולי בהשראת אבא שלו, שהוא בלש פרטי.

רוב הבלוגים עוסקים בנושא כלשהו: מתכונים, תחביבים וחפירות. דני החליט לכתוב בלוג על דברים שמציקים לו: אמא שלו, האחים התאומים שלו בני השלוש והבצפר.

אל הבלוג שפותח דני מצטרפים חברים מיוחדים – אלי קופטר, מישקה פופר, שימחה ריף ועוד. הבלוג הופך להיות יומן מצחיק ומאתגר ובו דני חולק עם  חבריו החדשים חוויות משפחתיות וגם את התעלומה הגדולה אותה מנסה לפתור אביו הבלש.

ואז יום אחד קיבל דני חבילה מוזרה שהיה בטוח ששלח לו אביו ששהה בחו”ל – משקפי שמש, טלסקופ ודף מגולגל קשור בסרט אדום עם מילות קוד. האם זו עוד אחת מהחידות שאביו של דני אוהב לחוד לבנו או שמא מדובר בצופן סודי הקשור לחקירה הבינלאומית שמנהל אביו?

מיה מיטב, סופרת ילדים. ספרה הראשון “אמא, מה זה עושה?” יצא לפני כשנה ב”דני ספרים”. בעלת הבלוג “אמא ירוקה” שהתפרסם בסלונה.  מתגוררת בתל אביב עם בן זוגה ושלושת ילדיהם. 

 

“הרופא והפילוסוף – סיפור פלאים על הרופא יונה גיטל’ש” מאת יהושע פישל שניאורסון

הוצאת ידיעות ספרים

מהדורה מחודשת, מעודכנת ומוערת

זהו סיפור על חורף קר ומושלג בעיירה יהודית טיפוסית במזרח אירופה, הממוקמת על שפת נהר הדנייפּר, אי אז במאה ה-19. החורף הקפוא נעשה עד מהרה חם ותוסס עת לעיירה מגיעות שתי דמויות ססגוניות ומלאות עוצמה, אך גם שונות זו מזו בתכלית. האחד הוא יונה גיטל’ש, גיבור הסיפור, בן העיירה שנחטף בילדותו לשירות בצבא הצאר הרוסי. לאחר שנים ארוכות של סבל שבהן נאבק לשמר את עולמו הרוחני והדתי, הוא שב לעיירת מולדתו כרופא מוסמך בצד היותו חסיד עובד אלוקים הנושא את ייסוריו בשתיקה. השני הוא ד”ר גולדפאלם, משכיל יהודי ממערב אירופה, שחקר את הפילוסופיה של עמנואל קאנט ומגיע חדור תודעת שליחות לנהל את בית הספר הממשלתי היהודי בעיירה ולהפיץ את רוח ההשכלה במזרח אירופה.

הרופא והפילוסוף –  סיפור פלאים על הרופא יונה גיטל’ש מתאר את המפגש בין עולמם של יהודי מזרח אירופה לזה של יהודי מערב אירופה, את השיח בין שתי הדמויות בענייני רפואה והגות, בשאלות של מוסר ויהדות, השכלה ורגש, יצירתיות ומדעיות ועוד. הוא מתאר בפרוטרוט ובחן את דיוקנם, לבושם, שפתם, אורחות חייהם ובתיהם של רבנים ואנשי מעשה, חסידים ומשכילים, עניים וגבירים בעלי ממון ומעלה שאלות עמוקות של זהות ומפגש בין תרבויות שונות.

הרופא והפילוסוף הוא ספר נוסף פרי עטו של פרופ’ פישל (יהושע) שניאורסון (1958-1888), מחבר הספר “חיים גראביצר – סיפורו של נופל” (ידיעות ספרים 2013) ודמות ייחודית של איש רוח, סופר ואיש מעשה ותיקון עולם. פרופ’ שניאורסון היה ממייסדי החינוך המיוחד בעיר תל אביב, נכד לאדמור”י חסידות חב”ד ומחבר ספרות ייחודית העוסקת בשאלות שלא נס לֵחן.

“גינס – שיאי עולם 2018”

הוצאת כרטא וידיעות ספרים

הספר “גינס, שיאי עולם”, שמכר מאות מיליוני עותקים, תורגם לעשרות שפות ושווק ביותר מ-100 מדינות, יוצא לאור במהדורה מס’ 63 לשנת 2018. ספר השיאים המפורסם בעולם הכולל אלפי שיאים והישגים מכל רחבי העולם בדק בשנה החולפת 45,000 בקשות לשיאים. 3,000 שיאים חדשים ומעודכנים פורסמו. 1,000 צילומים ייחודים התקבלו ממקורות שונים, מתוכם פורסמו 60 צילומים בלעדיים. כמו תמיד, כולל הספר אלפי שיאי עולם חדשים ומעודכנים – בתוספת כמה מן הקלאסיקות האהובות מן הארכיונים.

השנה הוחלט להוסיף לדברים גוון חדש, מרתק ומלהיב, מהעולם הפנטסטי של גיבורי העל, הן הבדיוני והן המציאותי. נושא המהדורה השנה הוא גיבור-העל. פרק מיוחד מוקדש גם לגיבורים הבדיוניים שהציתו את הדמיון שלנו במשך דורות –החל מהלוחמים הבדיוניים בפשע של עולם הקומיקס ועד לאנשי-על מהחיים האמיתיים שעושים דברים יוצאים מן הכלל לשם שבירת שיאי העולם.  מחזיקי השיאים תמיד נראו כגיבורי על חיים ונושמים עם כוחות מועצמים, בעלי כוח סבל, חוכמה, התמדה, נחישות או שילוב של כולם. הם בהחלט הדבר הכי קרוב לסופרמן, סופרוומן ואיירון מן שניתן למצוא במציאות.

המהדורה המתפרסמת השנה מחולקת ל 12- פרקים, הכוללים פרק ייחודי המוקדש לגיבורי-על, וכן פוסטרים חינמיים להורדה של שיאי-שיאים, תחת הכותרת “הכי…”. פרקים אלה מכסים מגוון גדול של נושאים, החל מהרפתקאות אתגריות באוקיינוסים ובפסגות הרים ועד סרטים שוברי קופות ולהיטים שנצפו בטלוויזיה בסטרימינג. יש גם מבט מרתק על כמה מן הנציגים המופלאים ביותר של עולם הטבע – כולל לווייתנים מלכותיים ודובי פנדה מקסימים – בנוסף להישגים העדכניים ביותר, הנמצאים בחזית המדע והטכנולוגיה וכן שיאים שנשברו בתחום הספורט מן השנה החולפת.

“עלים ברוח” מאת אורי ארזי

הוצאת ספרי ניב

הספר “עלים ברוח”  חושף את סיפורם של 4 דורות ליוצאי דמשק, מימי המנדט הצרפתי והשמרנות בקהילה והעליה,דרך הקליטה הקשה בקיבוצים, הלחימה במחתרות, האפליה, ועד לעולם הפשע ועולם הזוהר.

“עלים ברוח” – רומן רב תהפוכות מאת אורי ארזי נותן לראשונה ביטוי לקורות של קהילה יהודית מודרת שכמעט ולא זכתה להתייחסות בפרוזה הישראלית עד היום.

הסיפור של משפחת שאמי מגולל בתוכו הרבה טרגדיות ואירועים בתולדות מדינת ישראל, מחיי הקיבוץ, מלחמת השחרור ומלחמת ששת הימים, עד הקשיים של הזמר המזרחי, עולם הפשע, המודרנה וכור ההיתוך בין מזרחיים והאשכנזים ועד לבעיות העומדות בפנינו היום.

אורי ארזי נולד בתל אביב בשנת 1962, וננטש בבית החולים עם לידתו. במשך שנה ושלושה חודשים הוא שהה בבית יתומים עד שאומץ. אביו המאמץ היה עורך דין מצליח ואמו מיקרוביולוגית במקצועה. כשהיה בן עשרים ושבע, נפטר אביו ושנה לאחר מכן נפטרה אמו. כעבור כמה שנים אורי פתח את תיק האימוץ ונפגש עם אמו הביולוגית ועם שני אחיו, שעִמם בקשר עד היום.