1) מהם הספרים האהובים עליך?

הספרים האהובים עלי הם ספרי נוער. אני קוראת ז’אנרים שונים: ספרי פנטזיה, ספרות שנחשבת “ספרות בעייה”.

2) מהם ספרי הילדים האהובים עליך?

ספרי הילדים האהובים עלי הם: “מתילדה”, שכתב רואל דאל, “הסיפור שאינו נגמר”  שכתב מיכאל אנדה. “אל עצמי” – גלילה רון פדר, “פלא” – שכתב ר”ג פלאסיו.

3) מה הספר האחרון שקראת?

הספר האחרון שקראתי היה “נפילת הממלכות” שכתב מורגן רודס. ספר מרתק שמזכיר את הסדרה משחקי הכס. אהבתי את הקצב, הדמויות, ובעיקר את המתח שהחזיק אותי “על הקצה”.

4) איזה ספר גרם לך לתהות ‘על מה המהומה’?

ספר שאותו פחות אהבתי היה הספר האחרון של סופרת שאני מאוד אוהבת אלנה פרנטה, “הסיפור של מי שברחו ומי שנשארו”. הספר היה חלש ביחס ליתר הספרים בסדרה.

5) איזה ספר לא זכה למספיק הערכה לדעתך?

הספר שאהבתי מאוד ולדעתי לא זכה להכרה בארץ הוא “שני ירחים” שכתבה שרון קריץ’. קיבלתי עליו המלצה מאישה שאני מאוד מעריכה והוא מתאר מסע של ילדה אמריקאית למסע בעקבות אמא שלה, והסוף השאיר אותי ללא מילים. ספר רגיש, מעניין, ושונה שטלטל אותי, ומעט מאוד ילדים קראו אותו בארץ, וחבל.

6) מיהם הסופרים האהובים עליך?

בשנים האחרונות אני קוראת ספרים של אלנה פרנטה, שהם ספרי מבוגרים. בנוסף נהניתי מאוד מסדרת “משחקי רעב” שכתבה סוזן קולינס. גם ספריו של מיכאל אנדה אהובים עלי – “מומו”, ו”הסיפור שאינו נגמר”. הסופרים הישראלים שאני אוהבת – עפרה גלברט אבני – שכתבה את הספר הנפלא “המכוערים של דניאל” ו”קירות שלא רואים”.

7) ספר שנתן לך השראה?

הספרים שהשפיעו עליו בכתיבת הספר “המשחק” הם “הרץ במבוך” של גwיימס דשנר. וכן סדרת “פרסי ג’קסון”.

8) ספר עיון מומלץ?

ספר עיון מומלץ (למבוגרים) הוא “האדם מחפש משמעות” שכתב ויקטור פרנקל. ספר ששינה את השקפת עולמי, ובעיני מדובר בספר חובה לכל אדם.

9) מהם ספרי ה-“גילטי פלז’ר” האהובים עליך?

כשהייתי צעירה ומתבגרת אהבתי מאוד לקרוא את ספרי “הרומן הרומנטי”. חוץ מהם אני אוהבת מאוד ספרי מתח – והספר האחרון שקראתי היה “הנערה על הרכבת” שכתבה פולה הוקינס. ספר מתח מז’אנר שתמיד כיף לקרוא.

***

דנה אבירם היא סופרת ילדים ועובדת סוציאלית, בעלת חברת “זהירים ברשת” (הרצאות להורים, מורים ותלמידים על התנהלות נבונה ברשת). ספריה “סלפי אחד יותר מדי” ו”חולמת להיות אלופה” נכנסו למצעדי הספרים של משרד התרבות בשנים לאחרונה ראה אור ספרה התשיעי במספר – “המשחק” (הוצאת רימונים).

לעמוד הספר באתר ההוצאה לחצו כאן.

עוד על הספר:

“המשחק” הפעם הוא משחק מסוכן. מציאות חייהם של שמונה נערים ונערות משולבת בספר בעולמות של פנטזיה, דמיון ומציאות מדומה שאליה הם נסחפים, נלחמים זה בזה, מבלי להבחין בסכנה המשחרת לפתחם. 

חייהם של שמונה תלמידים בכיתה ט’ משתנים ביום שבו נכנסת לכיתתם ניקול, מורה חדשה ומסתורית. היא מציעה להם הצעה שקשה לסרב לה: להיכנס למשחק מחשב שבו מציאות מדומה – “משחק החיים” – ולהתחרות זה בזה. היא מבטיחה כי המנצח יזכה להגשים את משאלת הלב הגדולה ביותר שלו.

הגיימרים חובשים את משקפי האֵי-פליי, כפפות חישה, ודרך אייפד שאותו קיבל כל אחד ואחד מהם מניקול, הם נכנסים למשחק בידיעה כי עליהם להילחם על חייהם. אך גם בחלומותיהם הגרועים ביותר הם לא חלמו שהמשחק יגבה מהם מחיר יקר כל כך.

בין אווטארים, דרקונים, רוחות רפאים וטירות מכושפות נרקמות אהבות חדשות. קואליציות נולדות, גיימרים נעלמים ודם נשפך. עד מהרה, מגלים התלמידים כי המציאות המדומה וההרפתקנית איננה עוצרת בסיום המשחק, אלא משפיעה והורסת את היחסים ביניהם, מובילה אותם למעשים אלימים ודורשת מהם להגיע להחלטות קשות ומשמעותיות שיצילו את חייהם. המשחק זולג לחיים האמיתיים ומשנה אותם לבלי הכר.

“המשחק” הוא ספר מרתק ופורץ דרך והוא משלב בין עולמות של פנטזיה, דמיון ומציאות מדומה, באופן שאף ספר לא עשה זאת לפניו! הספר מומלץ לבני נוער ההופכים קהל שבוי של חברות ענק השולטות בשוק מוצרי הצריכה ורשתות שיווק קפיטליסטיות השותלות את מוצריהן במשחקי מחשב בדרך מניפולטיבית של שטיפות מוח, שיווק אגרסיבי ופרסום סמוי, והן להורים שאינם מסוגלים תמיד להציב גבולות, פותחים את הארנק לכל מוצר צריכה אליו ילדיהם נחשפים ואותו הם דורשים ללא שיקול דעת וחוש ביקורת מושכל.