1) מהם הספרים האהובים עליך?
עולם הסוף מאת אופיר טושה גפלה. אופיר הצליח להכניס אותי אל תוך הדמיון שלו ולהפוך אותו למציאות מרתקת. למרות שעלו לי בספר שאלות פילוסופיות וקיומיות, קריאתו היתה קלילה, משעשעת ומסקרנת. ספר נדיר.
סיפורים קצרים של אתגר קרת. כל סיפור שלו מצליח לגעת בי בכל ספקטרום הרגשות האנושיים. על זה נאמר קצר ולעניין.
2) מהם ספרי הילדים האהובים עליך?
“אמא רוצה ביס” של סיגל אדלר. בעזרת סיפור ומשחק הפעוט לומד על אברי גופו וחשיבותם ולומד עד כמה הוא אהוב. סיפור אינטראקטיבי ומשעשע מאוד.
למה הכל קורה דווקא לי? מאת פמלה דנקן אדוארדס. סיפור שמציג בצורה משעשעת את הנטייה של אנשים, קטנים כגדולים, להביט בחצי הכוס הריקה, להתמקד בעצמם ולא באחרים ולשקוע ברחמים עצמיים במקום לזהות “שיישנן צרות גדולות יותר”.
הילד הזה הוא אני מאת יהודה אטלס. הספר מתאר את נקודת מבטם של הילדים בלי נסיון לעדן את האמת. קריאת הספר לילדיי תמיד מוביל לשיח כן ומשעשע.
3) מה הספר האחרון שקראת?
שתיים דובים מאת מאיר שלו. מאיר שלו במיטבו, שוב מצליח לתאר חיי משפחה וקהילה בצורה כלכך סוחפת ואמינה על אף העלילות והדמויות המוקצנות. התקמצנתי על כל דף וסיימתי את הספר עם טעם של עוד…
4) איזה ספר גרם לך לתהות ‘על מה המהומה’?
כמובן שיש סופרים וספרים שאני פחות מתחברת אליהם. היופי של העולם הוא בגיוון, ומי אני שאתהה על טיבה של יצירה.
5) איזה ספר לא זכה למספיק הערכה לדעתך?
כסופרת ילדים, אשמח לפרגן לספר הילדים “סבתא עוד פעם” מאת עדנה מזי”א. הספר מתמצת בצורה קלילה ופשוטה את האהבה ללא גבולות הקיימת בין סבתות ונכדים, ומצליח לרגש אותי כל פעם מחדש. הספר מבחינתי אמור להפוך לקלאסיקה, אולי ביום מן הימים..
6) מיהם הסופרים האהובים עליך?
אני אוהבת בעיקר ספרות מקור. סופרים שקריאה שניה של ספריהם מגלה רבדים ופירושים חדשים. הבולטים מבינהם: ש”י עגנון, מאיר שלו ואתגר קרת. אם בכל זאת ספרות מתורגמת אז גבריאל גרסייה מרקס ודוסטוייבסקי.
7) ספר שנתן לך השראה?
“תהילה” של ש”י עגנון, שעוסק בתפקידו של הגורל בחיינו. בנוסף בתור אחת שמדברת הרבה הרעיון שלכל אדם ישנה כמות מילים מוקצבת למשך חייו ולכן הוא צריך לברור מילותיו בקפידה, מלווה אותי מימי נעורי ועד היום.
8) ספר עיון מומלץ?
“קיצור תולדות האנושות” של נח הררי יובל, הספר שהצליח ללמד אותי, אחרי גיל ארבעים, כמה מעט ידעתי על התפתחות האנושות…
9) מהם ספרי ה-“גילטי פלז’ר” האהובים עליך?
רומנים באנגלית. כרגע קוראת את Elena Ferrante “My brilliant friend”. התגוררתי עשר שנים מעבר לים והשפה האנגלית היתה חלק בלתי נפרד מחיי. הקריאה באנגלית מחזירה אותי אל תקופה שלמה, שלעיתים מרגישה כאילו היתה רק חלום.
***
קרן פטל גונן, ילידת 1974, היא אם לשלושה, בעלת תואר במדעי ההתנהגות. המשפחה מתגוררת בעמיקם, בעברם חיו שנתיים באי אנטיגה (אי קטנטן ליד קובה) ושמונה שנים בגיברלטר. בימים אלה רואה ספר הביכורים שלה “אחחח איזה אח” (איורים: אלינה גורבן , הוצאת מטר). הספר הוא ראשון בסדרת “מציק ומצחיק” המציגה תיאורים מורכבים מחיי היומיום באמצעות סיפור מחורז בעל איורים הומוריסטיים.
לעמוד הספר באתר ההוצאה לחצו כאן.
עוד על הספר:
קוֹרְאִים לִי אֹרֶן, וְלִפְנֵי כַּמָּה שָׁנִים, בְּלִי שֶׁשָּׁאֲלוּ אוֹתִי אִם אֲנִי רוֹצֶה, הָפַכְתִּי לְאָח בְּכוֹר.
אֲנִי רוֹצֶה לְסַפֵּר לָכֶם אֵיךְ אֲנִי מַרְגִּישׁ וּמָה אֲנִי חוֹשֵׁב, עַל לִגְדֹּל עִם אָח מֵצִיק שֶׁאֲנִי כָּלכָּךְ אוֹהֵב.
אַחחח אֵיזֶה אָח הַנִּכְתָּב מִנְּקֻדַּת מַבָּטוֹ שֶׁל יֶלֶד, מְתָאֵר בְּכֵנוּת שׁוֹבַת לֵב וּמְשַׁעֲשַׁעַת אֶת הַקֶּשֶׁר הַמֻּרְכָּב בֵּין אַחִים. הַסֵּפֶר מְלַמֵּד שֶׁגַּם לְמַצָּבִים מְצִיקִים בֵּין אַחִים, נִתָּן לְהִתְיַחֵס בִּקְרִיצָה, בְּהוּמוֹר וּבַהֲמוֹן אַהֲבָה.
הַסֵּפֶר כָּתוּב בַּחֲרִיזָה מְשֻׁבַּחַת וְקוֹלַחַת עִם אִיּוּרִים מְלֵאֵי הוּמוֹר הַמַּמְחִישִׁים, בְּעֶזְרַת טֶכְנִיקוֹת מְשֻׁלָּבוֹת, אֶת הַמֵּצִיק וְהַמַּצְחִיק שֶׁבְּקוֹלוֹ וּבְמַחְשְׁבוֹתָיו שֶׁל אֹרֶן.
מַתְאִים לְהַקְרָאָה, לִקְרִיאָה עַצְמִית וְלִקְרִיאָה מְשֻׁתֶּפֶת עִם הַיְּלָדִים.
אחחח איזה אח הוּא סֵפֶר בְּכוֹרָה לְקֶרֶן פֶּטֶל גּוֹנֵן, הָרִאשׁוֹן בְּסִדְרַת מֵצִיק וּמַצְחִיק.
פֶּטֶל הִיא אָחוֹת בְּכוֹרָה, אֵם לִשְׁלוֹשָׁה וּבַעֲלַת תֹּאַר בְּמַדְּעֵי הַהִתְנַהֲגוּת.
אלינה גורבן גָּדְלָה בְּפֶתַח תִּקְוָה, וּמִתְגּוֹרֶרֶת בִּנְיוּ יוֹרְק.
מְאַיֶּרֶת וּמְעַצֶּבֶת, בּוֹגֶרֶת שֶׁנְקָר. זֶהוּ סִפְרָהּ הַתְּשִׁיעִי.
[…] 21) השאלון עם קרן פטל גונן, מחברת הספר "אחחח איזה אח" (עברית) […]
ציורים מדהימים , התוכן מאכזב. לא משהו בלי הציורים האלה.