1) מהם הספרים האהובים עליך?

בחירות בנאליות להחריד, אך אין טעם להתכחש להן: ‘שכול וכשלון’ לי.ח ברנר, ‘מלחמה ושלום’ ללב טולסטוי, ‘מאדאם בובארי’ לגוסטב פלובר, ‘תפארת’ לולדימיר נבוקוב, ‘יוליסס’ לג’יימס ג’ויס ועוד ועוד ועוד.

31-4383b

2) מהם ספרי הילדים האהובים עליך? 

כילדים בקיבוץ הקריאו לנו הרבה ספורי ילדים, ביניהם גם ‘אורי שורי וגורי’ למשה טבנקין איש עין חרוד – אז הפטריוטיות המקומית מחייבת.

19932

3) מה הספר האחרון שקראת?

‘רעב’ לקנוט המסון.srvrutil_getimg-1

4) איזה ספר גרם לך לתהות ‘על מה המהומה’?

‘על העיוורון’ לז’וזה סאראמאגו מציג אפשרות לסיפור טוב, אך הביצוע מרושל למדי.

alhaiv

5) איזה ספר לא זכה למספיק הערכה לדעתך?

אני לא משוכנע לגבי המושג ‘הערכה’ ואיך מודדים אותו, אבל נראה לי ש’קו המלח’ ליובל שמעוני היה יכול לקבל מעט יותר הערכה.

d7a7d795-d794d79ed79cd797

6) מיהם הסופרים האהובים עליך? 

י.ח ברנר, גוגול, לב טולסטוי, גוסטב פלובר, ולדימיר נבוקוב, פרנץ קפקא ועוד ועוד ועוד.

5d5c5b0ff5c5c2722322b56db2fe8e1e

7) ספר שנתן לך השראה? 

אני חושב שההויה הקיבוצית היא ההשראה הטובה ביותר, או אם לדייק, סיפורים שעוברים מדור לדור. אז אם אפשר לחרוג מגבולות הספר הפיזי, אבחר בסיפורים שסופרו לי בעל פה על-ידי זקני המקום.

8) ספר עיון מומלץ? 

יש לי חיבה עזה למניפסטים ומנשרים מכל קצוות הקשת הפוליטית. גם להמנונים, כמובן. אבל היות ו”מסביב יהום הסהר” ו-“משורה משחרר רק המוות” לא ממש יכולים להכלל בהגדרה של ספר עיון, אז אבחר את ‘המניפסט הקומוניסטי’ לקרל מרקס ופרידריך אנגלס.

481615

***

 

טל שקד, יליד 1985, בן קיבוץ עין חרוד מאוחד, יוצר ועורך מגזין הספרות המקוון “הפתיליה“. בימים אלה רואה אור ספר הביכורים שלו “אבדון ותפארת” (הוצאת ידיעות ספרים).

לעמוד הספר באתר ההוצאה לחצו כאן.

עוד על הספר:

אביב 1981, ערב הבחירות לכנסת העשירית. שלושה קיבוצניקים צעירים מעמק יזרעאל מבקשים להתנגד לתהליכים הפוליטיים הרוחשים סביבם ולהמשיך את מורשת סביהם. משעה שיוזמתם האמיצה להקים קיבוץ חדש נכשלת, הם טווים מזימה משונה ומטורפת שעלולה לסבך אותם יותר משהיו מסוגלים אי-פעם להעלות בדעתם.

אבדון ותפארת הוא טרגדיה מפוכחת שבמרכזה ניצבת דמותו של עמוס, צעיר רגיש, משוחרר טרי מצה”ל, שרוצה לשנות את מהלך ההיסטוריה ולשחזר את ימיה הגדולים של הציונות. עמוס לומד בדרך הקשה שהארץ שינתה פניה, וכי המחר אינו צופן לתנועה הקיבוצית עתיד מזהיר כעברה המפואר.

“ניכרת אהבתו של שקד לספרות עברית ובקיאותו בה. זה אתגר גדול, לאפיין הרבה דמויות על רקע מחלוקת אידיאולוגית – ושקד עומד בו בגבורה. יפה ומרשים!”

אסף שור

img_20161114_014720