קומוניקטים ופרטים על ספרים יש לשלוח לעורכת המדור דנית צמית במייל: danittzamit@gmail.com
“דלתות התודעה – שתי מסות על מצבי תודעה ותפיסה” מאת אלדוס האקסלי
מאנגלית: שחר-דיויה לב
הוצאת עולם חדש ומדף
שתי המסות, ‘דלתות התודעה’ והמשכה ‘עדן ושאול’, מתארות חוויה פסיכדלית, ומהוות עד היום את הניתוח הפילוסופי המעמיק ביותר שנעשה על החוויה הטרנסצנדנטית ועל מקומן של התודעה והתפיסה מול עולם התופעות.
האקסלי כינה את מצבי הנפש והתודעה שאליהם הגיע באמצעות המסקלין “טֶרָה אינקוֹגניטָה” – ארץ לא נודעת. את השם דלתות התודעה שאל האקסלי מהמשורר הבריטי ויליאם בלייק שכתב: “כאשר דלתות התודעה נקיות, כל הדברים נראים כפי שהם.” גם ג’ים מוריסון בחר את השם הדלתות ללהקתו בהשראת בלייק.
אלדוס לאונרד האקסלי (1963-1894) נולד באנגליה למשפחה ידועה של אנשי מדע והומאניסטים ועשה לעצמו שם כסופר מצליח ופורה במיוחד. ספרו עולם חדש מופלא (1932) נחשב לאחד הספרים החשובים והמשפיעים של המאה ה-20. האקסלי היה מבקר חריף של חברת השפע ו”עריצות הרווחה”, של התפיסה המעמדית והדת הממוסדת, וחוקר התנסותי של החוויה המיסטית בעידן המודרני.
152 עמודים * 84 ש”ח
“עץ המשאלות” מאת ויליאם פוקנר
מאנגלית: יהודה ויזן
איורים: ענבל אבן
הוצאת רימונים
תרגום ראשון לעברית של “עץ המשאלות” שהנו הספר היחידי שכתב פוקנר לילדה אחת קטנה בת שמונה, אך מתאים למבוגרים והוא בעיקרו אגדה ריאליסטית – פנטסטית, שניתן להגדירה כפרודיה טקסאנית פרועה על “אליס בארץ הפלאות” אשר מציבה בפני הקוראים מראה אנושית, משעשעת ורצינית כאחד.
בבוקר יום הולדתה, מתעוררת דולצי במיטתה ובחדרה עומד ילד בעל שיער אדמוני ועיניים כְּתַמְתָמוּכְתָּמוֹת. תוך דקות ספורות היא יוצאת אל היער, מלווה בילדון הג’ינג’י ששמו מוריס, באחיה, בחבריה ובמטפלת של המשפחה, במטרה לחפש אחר “עץ המשאלות”. בדרך, עוברת החבורה אירועים עצומים וגדולים; הם לומדים לחשוב בטרם יביעו משאלה, למדים על יתרונותיה של עבודת צוות, פוגשים זקן מבולבל אך חכם מאוד ונחשפים כמובן למסרים “פוֹקְנִרִים” קלאסיים: רמזים על גזענות, מלחמות מיותרות, עימות מתמיד בין שחורים ולבנים, השזורים בסיפור באופן מתוחכם ומציבים בדרכם מראה אנושית, מצחיקה ורצינית בו-זמנית.
פוקנר כתב את הספר לוויקטוריה, בתה בת השמונה של המאהבת שלו. הוא קיווה בכל מאודו שהאֵם תעזוב את בעלה ותינשא לו. וכך היה. את הספר כתב בעותק יחיד, כרך אותו ידנית והעניק אותו לוויקטוריה ביום הולדתה. לימים התברר כי הסופר יצר עותקים נוספים בכתב ידו והעניק אותם לבתו הגוססת מסרטן של חברו, ולעוד כמה ילדים שאת הוריהם חיבב במיוחד. סוגיית זכויות היוצרים נדונה בהרחבה ולאורך שנים, אך בסופו של דבר נפתרה לטובת בתה של ויקטוריה, הילדה שקיבלה את הספר במקור, מידיו של פוקנר.
ויליאם פוקנר (1897 ־ 1962) היה סופר ומשורר אמריקני שזכה בפרס נובל לספרות בשנת 1949. ביצירתו תיאר את ניוונה של החברה הדרומית בארצו, ואת ההתנגשות המתמדת בין לבנים ושחורים. כתיבתו היא בתחום הסיפור הפסיכולוגי והוא השתמש בטכניקה של זרם התודעה. כיום נחשב פוקנר לאחד הסופרים האמריקנים הגדולים של המאה העשרים.
56 עמודים * 67 ₪
“גבולות ההרתעה – פעולות התגמול ומדיניות ההרתעה בעשור השני לקיומה של מדינת ישראל” מאת אביחי כהן
הוצאת רסלינג
בליל ה-14 במאי 1967 החלה מצרים במפתיע להעביר כוחות צבא גדולים לקדמת סיני, עובדה שהעמידה את ישראל בפני איום ביטחוני חמור ביותר. ההנהגה הביטחונית בראשות לוי אשכול ויצחק רבין הבינה שהאסטרטגיה של שימור ההרתעה באמצעות מדיניות תגמול אקטיבית לא עמדה במבחן. ב-23 במאי 1967 נטל הרמטכ”ל רבין על עצמו אחריות אישית לאירועים ואמר לסגנו עזר ויצמן: “אני סיבכתי את מדינת ישראל בגלל טעויות שעשיתי לפני המלחמה”. על אילו טעויות דיבר רבין? האם רבין לא החמיר עם עצמו יתר על המידה? מה היה חלקו של ראש הממשלה ושר הביטחון במצב החדש שנוצר? האם ההנהגה בישראל הייתה “שבויה” בנורמות ודרכי פעולה שעוצבו עוד בתקופת בן גוריון?
ספרו של אביחי כהן, גבולות ההרתעה, מבקש לתת מענה על שאלות אלה ורבות אחרות. כהן, אשר מציג בפני הקוראים מחקר חדשני ומרתק על אודות מדיניות הביטחון והתגמול הישראלית בעשור השני לקיומה, מסתמך בעיקר על מקורות ראשוניים וסוקר באופן קולח ומרתק את הנושא. מחקרו של כהן עוקב באופן שיטתי אחר פעולות התגמול העיקריות באותה תקופה, הן מההיבט המבצעי והן מההיבט המדיני, כל זאת תוך כדי התייחסות ליחסים המורכבים בין הדרג המדיני והצבאי באותה תקופה. ניתוחן של סוגיות אלה, אשר נבחנות בדגש על הקשר בינן לבין ההתפתחויות שהובילו למלחמת 1967, שופכות אור על שאלת המחקר המרכזית המוצגת בספר: הקשר בין מדיניות הביטחון השוטף באותה תקופה, תהליך ההסלמה והאירועים שהובילו בסופו של דבר למלחמת 1967.
ד”ר אביחי כהן הוא מורה ומחנך המרצה, בין השאר, במכללת אחווה ובמוסדות חינוך נוספים. ספר ביכורים זה מבוסס על עבודת הדוקטורט שלו שנכתבה באוניברסיטת בן גוריון שבנגב.
500 עמודים * 92 ש”ח
“הֶגֵל – הפילוסוף של המודרניות” ביוגרפיה (חלק ב) מאת טרי פינקרד
מאנגלית: ד”ר טלי וולף
הוצאת רסלינג
גאורג וילהלם פרידריך הגל (1831-1770), ממייסדי המחשבה הפילוסופית המודרנית, זכה במוניטין של אחד ההוגים הסתומים והבלתי ניתנים להבנה. ביוגרפיה רחבת היקף זו על אודותיו מציעה לא רק סקירה שלמה ומעודכנת של חייו, אלא גם סקירה ברורה של מושגי המפתח הפילוסופיים בעבודתו, בסגנון נגיש לאנשי מקצוע ולקהל הרחב כאחד.
טרי פינקרד ממקם היטב את הגל בהקשר של זמנו. סיפור חייו של הגל הוא סיפור של הוגה שאפתן ובעל עוצמה שחי בתקופה של מהפכה גדולה שנפוליאון הוא הדמות השלטת בה. ידידותו של הגל ומפגשיו עם כמה מהמוחות הגדולים של תקופה זו מוצגים באופן בולט בספר: הלדלרין, גתה, הומבולדט, פיכטה, שלינג, נובליס, השלגלים, מנדלסון ואחרים.
במהלך הספר מתגלה הגל כדמות מורכבת ומרתקת, תוצר של המודרניות האירופית. ספר זה מציע לנו בחינה, אשר תקפותה עדיין שרירה וקיימת, של העולם החדש שנולד מתוך המהפכות השונות – הפוליטית, התעשייתית, החברתית והמדעית – של תקופתו של הגל.
טרי פינקרד הוא פרופסור לפילוסופיה באוניברסיטת ג’ורג’טאון; מחבר או עורך של חמישה ספרים קודמים, האחרון שבהם הוא “הפנומנולוגיה של הגל” (קיימברידג’ 1996).
כרך ב מוקדש להגותו הבוגרת של הגל, החל מיצירתו המונומנטלית “הפנומנולוגיה של הרוח”, דרך “הלוגיקה”, “הפילוסופיה של המשפט” והרצאות על הדת, המדע והאמנות. כמו כן ישנה התייחסות מעמיקה לרקע ההיסטורי והפוליטי של חיי הגל ושהותו בהיידלברג וברלין, תוך כדי דגש מרבי על עמדותיו הפילוסופיות-פוליטיות הבלתי מתפשרות לטובת הקִדמה והמודרניות.
450 עמודים * 99 ש”ח
“המלנכוליה של אברהם – שיחה עם ז’אק דרידה” מראיינת: מיכל בן-נפתלי
הוצאת רסלינג
“בשיח שלי אני מעביר סוד גדול ממני ושאליו אין לי גישה. איני יודע מי אני, מה מדובב אותי, ביסודו של דבר, […] כמו סוכן-נוסע המוביל משהו מבלי שיידע מה”.
ספר זה מתעד שיחה שנערכה עם ז’אק דרידה במרץ 2004, בחצר ביתו ברִיס אורַנג’יס ליד פריז, חודשים ספורים לפני מותו באוקטובר באותה שנה. השיחה נסבה על כמה שאלות ששבו להעסיק את דרידה לאורך הגותו: על חוק וצדק, אהבה והכנסת אורחים, אחריות וסוד; על מעמדה של הפסיכואנליזה בדקונסטרוקציה; על הקרבה בסצנה הפוליטית בת-זמננו; על עצם מחוות הכתיבה של דרידה שאינה רק מתארת או מפרשת אלא מחוללת אָפקטים בקרב קוראיה. כמו כן, השיחה נסבה על כמה דמויות שנדונו בכתביו בהקשרים שונים: על איש הכפר של קפקא, על שיילוק ואנטוניו גיבורי “הסוחר מוֶנציה”, על אדיפוס ואברהם. “אני סבור”, אמר, “שהתיאטרון, הסצנה, הפרשנות של אברהם מלנכולי, חסר אונים, הצועד באון מכיוון שהוא חסר אונים – הוא קלאסי עבור אנשים חסרי אונים […] זו ראייה מתקבלת על הדעת שאני מוכן לקבל. זה אולי סודו של אברהם…”.
זהו ספרו השמיני של ז’אק דרידה (2014-1930) אשר רואה אור בהוצאת רסלינג. קדמו לו: “נפתולי בבל”, “מחלת ארכיב”, “תוקף החוק”, “על הכנסת אורחים”, “ברית-וידוי”, “מתת מוות” ו”על הגרמטולוגיה”.
75 עמודים * 64 ש”ח
“עושים את המוות – ארגונים חברתיים המקדמים תפיסות והסדרים חלופיים בנושא מוות בישראל” מאת זהר גזית
הוצאת רסלינג
המוות אינו רק מאורע ביולוגי נתון, הוא גם זירה של מלחמת תרבות על המשמעויות הנקשרות בו ועל האופן שבו יש לארגן אותו. אל מול המערכת ההגמונית שמפקחת על היבטים הקשורים במוות ומשמרת את הסטטוס-קוו, ספר מרתק זה מפנה זרקור אל ניסיונות לקדם תפיסות והסדרים חדשניים בחברה הישראלית בת-זמננו.
במוקד הדיון עומדים שלושה ארגונים חברתיים: “בשביל החיים” הפועל לשינוי ההדרה החברתית של משפחות שבהן אירעה התאבדות, לצד העלאת העיסוק באובדנות על סדר היום הציבורי; “ליל”ך” אשר תומך באי הארכת חייהם של חולים סופניים שזהו רצונם, ובכך מאתגר את סמכותם הבלעדית של גורמי הרפואה לנהל את קץ החיים; ו”מנוחה נכונה” אשר מציע קבורות אזרחיות, ובכך מהווה חלופה לחברות קדישא שמופקדות על הרוב המכריע של בתי הקברות ליהודים ועל עריכת טקסי קבורה דתיים-אורתודוקסיים.
זהר גזית מתבסס על גוף נתונים מקיף; הוא מציג ניתוח אינטגרטיבי ראשון מסוגו של ארגונים שהמשותף להם הוא קידום רפורמות שנויות במחלוקת בתחום המוות ופעילות שעלולה לעורר רתיעה חברתית והתנגדות של גורמי ממסד. פעילי הארגונים השונים “עושים את המוות”, במובן של אתגור הסדר הקיים, במובן של עיצוב פרשנויות ייחודיות ביחס לסוף החיים והפצתן, על מנת לספק לגיטימציה לפעילותם ולהשיג את מטרותיהם. המושג “מוות חלופי”, אשר מפותח במהלך הספר, מגשר על הדיכוטומיה, השכיחה בספרות המחקר, בין מודלים הגמוניים למודלים בלתי מקובלים ביחס למוות. פעילי הארגונים, אשר מומשגים כ”יזמי מוות חלופי”, משלבים בין דחייה של המודלים הרווחים לאימוץ של מאפיינים ממודלים אלה והסתמכות סלקטיבית עליהם. אסטרטגיה זו מציגה דימוי מאיים פחות של הארגונים ומערערת על הגבולות הקשיחים בין המקובל והחתרני.
ד”ר זהר גזית חוקר סוגיות חברתיות ותרבותיות הקשורות במוות ובשכול; מלמד קורסים בסוציולוגיה, באנתרופולוגיה ובשיטות מחקר איכותניות באוניברסיטה העברית בירושלים.
220 עמודים * 79 ש”ח
“תורת המלאכים – בתרגומים הארמיים לתורה” מאת יעקב אזואלוס
הוצאת רסלינג
ספר זה עוסק בתורת המלאכים – האנגלולוגיה – של כלל תרגומי התורה הארמיים, על רקע תורות דומות בעולם הקדום, ספרות בית שני, מגילות מדבר יהודה וספרות חז”ל. ספר זה דן, בפעם הראשונה, במכלול שלם ומקיף בתורת המלאכים בתרגומי התורה. הדיון מתבסס על נתונים שנאגרו מכל התרגומים הארמיים לתורה, הכוללים את תרגום אונקלוס, הירושלמי על מהדורותיו, כתב יד ניאופיטי ושוליו, ציטוטי תרגום, תרגומי גניזה ותוספתות תרגום. מכל אלה עולה שהתרגומים לתורה אינם עשויים מקשה אחת: מחד גיסא עומד תרגום אונקלוס שמתעלם כמעט לחלוטין מעולם המלאכים, ומאידך גיסא התרגומים הארצישראליים המשלבים את המלאכים בתרגומם גם באותם מקורות שאין להם זכר במקור המקראי. בעיקר בולט יחסו של התרגום המיוחס ליונתן לעולם המלאכים – הוא מרבה להתייחס אליהם לעיתים בציון שמותיהם ובתיאור תפקידם, בניגוד למקרא המציין שני מלאכים בשמם: מיכאל וגבריאל.
תופעה מעניינת בתרגומים אלה מתבטאת בהוספת מלאכים על הסיפור המקראי ככלי לדיוק בטקסט המקראי, ביאורו, מילוי פערים, פתרון בעיות תיאולוגיות ועוד. מהשוואת התרגומים לספרות חז”ל, לספרות החיצונית, לספרות קומראן ולספרות המיסטית היהודית ניתן להסיק על קרבת התרגומים לעולמם של חז”ל בכל הנוגע להתייחסותם למלאכים. אלה ואלה נמנעים מהרחבת יתר של עולם זה, בניגוד לספרות החיצונית, קומראן והספרות המיסטית. יש להבין קרבה זו בשני אופנים: האחד נעוץ ברצון לגמד את דמותם של המלאכים ולציירם בצבעים חיוורים מחשש להערצת יתר של המלאכים ופולחנם. השני נעוץ בעובדה שהתרגומים משופעים במהויות רבות המתווכות בין האל לאדם, כגון מימרא, יקרא ועוד. בפרק האחרון דן המחבר בנושאים כלליים הנוגעים לעולם המלאכים: בריאת המלאכים, דמותם, שפתם, מוגבלותם ושירתם.
ד”ר יעקב אזואלוס מכהן כראש החוג הרב-תחומי במדעי החברה, במכללה האקדמית עמק יזרעאל.
220 עמודים * 79 ש”ח
“פרויקט אליס” מאת ט.ר ריצ’מונד
מאנגלית: יעל אכמון
הוצאת כנרת זמורה
אם אהבתם את “הנערה על הרכבת” או את “נעלמת”, זה המותחן הבא שאתם חייבים לקנות.
מכירים את אליסה סלמון?
היא סטודנטית. עיתונאית. בת. מאהבת. שונאת דדליינים. ההיא שטבעה שנה שעברה. היום אי אפשר להעלם. יש עקבות.
אבל הן לא מספרות את כל הסיפור. מותה של אליס מהדד באינטרנט, בחדשות, ברשתות החברותיות ובטוקבקים. כמו אבן שנזרקה לאגם ויוצרת אדוות.
תנחומים למשפחה ולמי שהכיר את אליס. יש גבר אחד שחוקר את פרוייקט אליס. ללא לאות או מעצורים. הוא מחבר את הודעות הטקסט, את היומנים, את הפרופיל שלה ברשת, את החוויות של אלה שנותרו.
כשפרויקט אליס קורם עור וגידים מתעמקת ההבנה שזהו סיפור מזעזע של אהבה, אובססיה ושלכולם בו, כולל לו, יש מה להסתיר.
ט.ר ריצ’מונד יצר מותחן פסיכולוגי מרתק שמאפשר הצצה לנפש האדם ולזהות הדיגיטלית שאנו מייצרים.
390 עמודים * 96 ₪
“תכריח אותי” מאת לי צ’יילד
מאנגלית: איה מלמד
הוצאת כנרת זמורה
הספר ה-20 בסדרת ג’ק ריצ’ארד.
לג’ק ריצר אין שום יעד. ויש לו את כל הזמן שבעולם להגיע לשם.
תחנת רכבת נידחת עם השם המסקרן ‘מנוחה לאימא’ נראית לו המקום המושלם לעצירה של יום אחד.
הוא ציפה למצוא מצֵבה ישנה לאימא אחת בתוך ים של חיטה… אבל במקום זה נתקל באישה שמחכה לעמית שלה שנעלם, בפתק מסתורי לגבי מאתיים מתים, ובעיירה קטנה מלאה אנשים שקטים ודרוכים.
העצירה של־יום־אחד של ריצ’ר הפכה למסע של חיפוש… היישר אל לב האֵימה.
לי צ’יילד הוא מסופרי המתח המובילים בעולם. ספריו מככבים בקביעות בראש רשימות רבי־המכר ומתורגמים ליותר מארבעים שפות. זכויות לעיבוד קולנועי נקנו לכולם.
398 עמודים * 94 ₪
“הנני” מאת ג’ונתן ספרן פוייר
מאנגלית: קטיה בנוביץ’
הוצאת כנרת זמורה
מחבר רבי המכר :הכל מואר, קרוב להפליא ורועש להחריד, לאכול בעלי חיים
לג’ייקוב וג’וליה בלוך יש בעיה… בעצם כמה בעיות.
בעודם מנסים לשכנע את סבא של ג’ייקוב לעבור לבית אבות, מתכוננים לאירוע משפחתי ונאבקים למנוע את סילוקו של בנם הבכור מבית הספר, מתגלה סוד שמאיים להחריב את נישואיהם.
ואם לא די בכך, ככל שהמשברים המשפחתיים מתרבים ומשתלטים על חייהם, נראה באופק גם אסון עולמי. משפחת בלוך מתמוטטת במקביל למזרח התיכון, ששם רעידת אדמה קשה מניעה סכסוך שהולך ומסלים במהירות – וכל גבר, אישה וילד חייבים להחליט היכן הם עומדים.
הרומן הנני הוא ציון דרך חדש ושאפתני בכתיבתו של ג’ונתן ספרן פויר ברוחב ההיקף ובעומק הרגשי שלו, אך הוא גם נאמן למקוריות ולניתוץ המוסכמות שאפיינו את ספריו הקודמים והאהובים עד מאוד.
הנני, העוסק בשאלה מה פירוש להיות אנושי, הוא רומן אמריקני גדול של תקופתנו, ויצירת מופת על אורח החיים הנוכחי שלנו.
653 עמודים * 98 ₪
“בורא פרי האייפון” מאת צור (בובו) גלסנר
הוצאת חבר לעט
הספר “בורא פרי האייפון” הוא מסמך משעשע של אדם שהתמכר לפייסבוק והקדיש לו מספר שנים מחייו. עם הזמן צבר העמוד שלו אלפי חברים ועוקבים והוא ממשיך לשעשע את קהלו אינספור פעמים ביום.
צור גלסנר, יוצר ואושיית פייסבוק, כותב בהומור על הסוגיות המורכבות ועל התהיות המעסיקות את מרביתנו בזירה הווירטואלית כמו גם בחיים. כך, למשל, אמרות סוררות פרי המקלדת מבטאות בשנינות את המובן מאליו: “האדם צריך חיים רוחניים כדי לשרוד את החיים הגשמיים,” ,”האם תאהבי את עצמך על אף שנאתך העצמית?”, או בנימה אקזיסטנציאליסטית: “בכל פעם אני מתפלא איך כוחות החיים מצליחים לגבור על כוחם החזק של השיממון ושל השעמום”.
לדברי המשוררת מרלין וניג ” חיי האדם המודרני מלאים סתירות ונדמה כי הוא ניצב לפני שינוי של מהות האנושות. מתוך אובססיית הקיום נאבק האדם על מקומו ונראה שהפייסבוק הפך ליקום מקביל המאפשר לו לפתח זהות חדשה, להתנסות ואף לבעוט בכל מה שידע על עצמו עד כה. אסופה מסקרנת ומקורית זו מעודדת אותנו לבחון תהליכים וירטואליים של הנפש ומושגים כמו שוטטות, תאווה ובדיון.”
110 עמודים * 25 ש”ח (דיגיטלי)
“החיים הם הרע במיעוטו – כרך א'” מאת אמהי”ד
הוצאת ילדי הקומדיה
לעיתים הוא גאון, לעיתים הוא כאחרון הטוקבקיסטים, לעיתים הוא מדהים ומצחיק ומספר עמודים לאחר מכן מעציב ואף דוחה: הכרך הראשון של “החיים הם הרע במיעוטו” מכיל את “כתביו הגנוזים” של אמהי”ד: סיפורים קצרים שביקש לשרוף, “מסות חסרות מעש”, פרגמנטים והכל ברוח פיוטית, סאטירית ומשעשעת.
את אמהי”ד, שסבל מהפרעת אישיות דיסואסוציטיבית, הכירו מעט אנשים בחייו ואף פחות במותו. למזלו, יצא לו לפגוש את ארז מירנץ, שבמשך 30 שנה ליקט את סיפוריו, מסותיו ופרגמנטיו. הכרך הראשון מגלה אישיות מורכבת ושסועה: מורבידיות לצד שנינות, תפיסות לאומיות לצד אינדיבידואליזם, חגיגת החיים לצד מאבק בהם. לא במקרה הסיפור הפותח הוא על פרדוקס התאומים הפיזקילי. הפרדוקסים הם לחם חוקו של היוצר המכונה אמהי”ד. דמיונו הפרוע מוביל אותנו אל טיול משלחות לצ’רנוביל, לסדנאות העצמה המבוססות על הסבל המרבי, למלאכים עם בעיות מוטיבציה ולקורות האדם האחרון…
המסות משלבות אמירות נוקבות המסרבות להיכנע לתכתיבי התקינות הפוליטית: על התרבות הדיגיטלית, על הליברליזם, על הדת לצד התבדחות על יחסי ערבים-יהודים, מזרחים-אשכנזים ואפילו על עולם הדייטים ולקינוח הכרך: יומן שכתב בזמן שהיה תחת השפעת תה חשיש ובו ניסה להגיע לתובנות חדשות על התודעה האנושית.
136 עמודים * 20 ש”ח (דיגיטלי)
“קול במעלה ההר: הרב שלמה גורן – סיפור חייו” מאת מירב מגני
הוצאת ידיעות ספרים
סיפור חייו של הרב גורן הוא סיפור חייה של האומה השבה אל ארצה לרגל 50 שנה לאיחוד ירושלים נבחרו הרב שלמה והרבנית צפיה גורן לדמויות השנתיות של החמ”ד לשנת תשע”ז.
הרב שלמה גורן כיהן במשך שנים רבות כרב הראשי לצה”ל וכרב הראשי לישראל ונצרב בזיכרון העם היהודי בתקיעת השופר ברגע שחרור הכותל המערבי.
ספר הביכורים של מירב מגני ‘קול במעלה ההר’ משמיע את קולם של חסידי יבלונה החלוצים העוזבים את וורשה ומעפילים לגבעת שיח אברק השוממה ואת אהבת הארץ הבוערת בהם. הוא משמיע את קולם של לומדי התורה ואוהביה המעפילים אל עולם הקדושה והחכמה. הוא משמיע את קולם של לוחמי המחתרות, ולוחמי מלחמת השחרור, קדש וששת הימים שמסרו נפשם על הארץ. הוא משמיע את קול השופר בהר סיני ואת קולו של השופר המהדהד בהר בית ה’ ומבקש לעורר ולחדור ללבבות. בכל הצמתים הללו נכח הרב שלמה גורן.
‘קולבמעלה ההר’ מגולל את סיפור חייו של הרב גורן- בדרך מרתקת ומרגשת לילדים ולנוער.
לתלמידי כתות ג’ – ח’
175 עמודים * 78 ₪
הספר “החיים הם הרע במיעוטו” הוא ספר לא מוסרי שלא היה צריך לראות אור. הוא פוגע בכל הערכים החשובים שעליהם גדלנו. בחברה שיוצא ספר כזה לא פלא שקיים יקר מחייה וששיעור ההתאבדות בצבא גדל.
[…] ספרים חדשים שראו אור השבוע […]