אני ממש אוהבת ספרים עם מספרים לא אמינים, ולכן אני מעריצה רומנים כמו “כאב הנפילה” מאת נתן פיילר ו”כשאלוהים היה ארנב” מאת שרה וינמן. אני גם מעריצה גדולה של רייצ’ל ג’ויס וקריס בריי. הפרוזה שלהן יפהפייה להפליא שפעמים רבות עצרתי את הקריאה רק כדי להתענג על משפט כמו שצריך! אני גם נהנית ממותחנים, ולכן גם רומנים כמו Second Life מאת ס”ג’ ווטסון ו”הנערה על הרכבת” מאת פולה הוקינס מונחים במדפי הספרים שלי.
2) מהם ספרי הילדים האהובים עליך?
בתור ילדה, אהבתי את סיפור נרניה, והייתי מבקרת בספריה מדי שבוע רק כדי לשאול את “האריה, המכשפה וארון הבגדים”. בנוסף, כיוון שגדלתי כבת יחידה, אהבתי את “נשים קטנות”. המחשבה על שלוש אחיות מלבדי קסמה לי מאוד!
3) מהו הספר האחרון שקראת?
אחד הדברים הנפלאים (מני רבים) בלהיות סופרת הוא שאני מקבלת המון ספרים לבנים לקרוא – הם מגיעים בדואר כמו במטה קסמים! האחרון שקראתי היה רומן ביכורים מאת ג’ם לסטר שנקרא “שטום” ומספר על אב לילד אוטיסט בתפקוד נמוך שאשתו מציעה שהם ייתגרשו כדי לאפשר לילד לקבל מסגרת טיפולית טובה יותר. ספר מצחיק ומרגש, כתוב נפלא ומביא לקורא את ההתמודדות עם אוטיזם ללא כחל ושרק.הספר יראה אור באפריל בבריטניה [והוצאת תמיר//סנדיק מוסרת שבמהלך 2017 הספר יראה אור בעברית בהוצאתם, י.כ].
4) איזה ספר גרם לך לתהות ‘על מה המהומה’?
אוי, זאת השאלה היחידה שאני מסרבת לענות עליה. אני חושבת שלכל אחד יש טעם משלו, ומה שאני עשויה לאהוב, מישהו אחר עשוי לנטוש בפרק הראשון. הכל כל כך סובייקטיבי! אבל אם אני מוכרחה לבחור ספר, זה יהיה “גאווה ודעה קדומה”. כולם אוהבים את הספר הזה, ואני ניסיתי לקרוא אותו ארבע פעמים ללא הצלחה!
5) איזה ספר לדעתך לא זכה להערכה הראויה לו?
אני לא בטוחה שעולים בדעתי ספרים שלא זכו להערכה הראויה להם, אבל יש ספרים שאני נוטה להתלהב מהם (ואשמח מאוד אם יזכו להיות רבי מכר בינלאומיים!). אני מדברת בגלוי על ספרים שנהניתי מהם. לדעתי אין תחושה טובה יותר מהמלצה על ספר למישהו אחר בידיעה שאתה מעניק לו הרפתקה נהדרת.
6) מי הסופר האהוב עליך?
כבר ציינתי כמה מהסופרים האהובים עליי, אבל בהחלט אוסיף את רות רנדל לרשימה. לדעתי יש לה כישרון יוצא דופן. הרומנים שלה על ווקספורד מבריקים, אבל אני אוהבת במיוחד את המותחנים הפסיכולוגיים (שמדברים על למה עשו משהו ולא מי עשה אותו). ראיתי אותה פעם בפסטיבל ספרותי, שותה תה עם פ”ד ג’יימס ופשוט בהיתי בה ביראת כבוד. שתי נשים מוכשרות ומעוררות השראה!
7) איזה ספר עורר בך השראה?
יש כל כך הרבה ספרים כאלה – חיים שלמים של קריאה הביאו אותי למקום שבו רציתי לכתוב רומן משלי – אבל אם יש ספר שממש הביא אותי לכתיבה, זה “כשאלוהים היה ארנב” מאת שרה ווינמן. סיפור מושלם, פרוזה נקייה ומהודקת וקול המספרת נמצא שם מהשורה הראשונה.
8) ספר עיון מומלץ?
אני אמליץ על “האיש שחשב שאשתו היא כובע” מאת אוליבר סאקס. אוסף סיפורים שליקט נוירולוג (ששימש גם השראה לסרט “התעוררות”). אסופה מרתקת של סיפורים אמיתיים של מטופלים והוא סוקר באמת כמה מדהים המוח האנושי (וכמה מעט אנחנו יודעים עליו). סאקס היה נוירולוג אבל הספר הזה ללא ספק עורר בי השראה כשהחלטתי ללמוד רפואה ולהיות פסיכיאטרית.
***
ג’ואנה קאנון היא רופאה פסיכיאטרית המתגוררת בדרבישר, מחוז הולדתה, יחד עם משפחתה וכלבה. הצרה עם כבשים ועזים הוא ספרה הראשון.
הצרה עם עיזים וכבשים הוא רומן ביכורים מותח, שנון ונוגע ללב על דעות קדומות, חשדנות ועל השונה שמסתתר בכל אחד מאיתנו: קיץ 1976. גל חום בלתי נסבל עובר על אנגליה, אבל מה שמטריד יותר מכל את תושבי השדרה הוא העלמותה המסתורית של גברת קריזי מבית מספר 8. בעוד השכנים עסוקים בהתלחשויות ובחישות, גרייסי וטילי בנות העשר מחליטות לנצל את חופשת הקיץ לעבודת בילוש מטעמן. הן עוברות מבית לבית ומחפשות אחרי מי שבטוח יוכל להחזיר את הנעדרת הביתה – אלוהים. אלא שככל שהטמפרטורה עולה וחקירתן של שתי הבלשיות החובבות מתקדמת נחשפים אט אט הסודות המסתתרים מאחורי הדלתות הסגורות של בתי השדרה ואלו, כך מסתבר, לגמרי מהסוג האנושי.
[…] […]
[…] המעמיק.וזה בדיוק מה שקורה בספר הביכורים המפתיע של ג’ואנה קאנון (רופאה פסיכיאטרית אנגלייה), שמציע הרבה יותר מסיפור מתח. […]