מידע על ספרים חדשים אפשר לשלוח למייל הבא תחת הכותרת “ספרים חדשים” ושם ההוצאה: korebasfarim@gmail.com
רסלינג
המחיצה
מאת: עינת יקיר
המחיצה, מחזה ראשון מאת הסופרת עטורת הפרסים עינת יקיר, מספר את סיפורו של עולם קפוא. נוח ואילנה איבדו בת: עשר שנים מאז, לכודים בדירה קטנה שזמנם בה שאול, הם שרויים באובדן הזה, הם הופכים להיות האובדן: בתוך הדירה הסגורה יש קיום רק לצמחים, לבובות עשויות גזרי עיתונים, ולשני אנשים שמסתגרים בדירתם כמו ניצולים על אי בתוך מים רוגשים. ב”המחיצה” שואלת עינת יקיר באחד המובנים העמוקים של השאלה, איך אפשר להסתכל לאחור אל אותו “החור השחור הפעור, המסתחרר” של הטראומה, איך ניתן להביט אל איזור האסון שאין ממנו תקנה, ולא לקפוא, לא להפוך לנציב מלח? אי אפשר; ו”המחיצה” מספר את סיפורם של אנשים שהפכו לנציבי מלח.
המחזה נפתח לכאורה באפשרות של תזוזה: אילנה ונוח נדרשים לעזוב את דירתם, באחת. אבל מחיצת הבד הנפרשת במרכז דירת החדר הקטנה ממחישה עד כמה איש אינו יכול לזוז: כולם תקועים בין ארבעת הקירות הללו. כמו כלים על לוח שחמט הם זזים לכאורה מפה לשם, אבל למעשה ננעצים אל אותו מקום, ארבעה נציבי מלח שעשר שנים העמיקו עוד ועוד את קיפואנם.
אך רגע הקפיאה – הרגע שבו מסתיים הסיפור המקראי על אשת לוט – הוא עבור עינת יקיר נקודת הפתיחה: רק לכאורה אין שם, לאנשים האלה שקפאו ושלא יוכלו לעולם כבר לזוז – רק לכאורה אין להם סיפור; עינת יקיר מתקרבת אליהם בעדינות ובאומץ, נוגעת ברגישות באזור השתוק שבו הם לכודים ורוקמת ביד אמן את השפה, את השפה שלא תיתכן, שפתם של נציבי המלח.
שתי תמונות ראשונות מתוך “המחיצה” נכתבו בשנת 2012. בהזמנת סדרת “מעבדה” נכתב המחזה השלם. בימים אלה הוא מועלה בתיאטרון החאן.
ספר זה רואה אור בסדרת “מעבדה” לספרות ניסיונית, בעריכת נעמה צאל.
הקיבוץ המאוחד
Thinkerbell
סיפור בהמשכים של משוררת בהפסקות
מאת: אפרת מישורי
Thinkerbell סיפור בהמשכים של משוררת בהפסקות — קיבל את שמו מטינקרבל הפיה מפיטר פן,שמרוב שהייתה כל כך קטנה יכלה להכיל רק רגש אחד בכל פעם.
ה-T בשמה המקורי התחלף כאן ל-Th וקיבל את המשמעות של “פעמון חושב”.
120 פרגמנטים שיריים, העומדים כל אחד לעצמו וביחד יוצרים מסכת, עלילה פיוטית מופשטת, רצף של הבלחות שמותירות חותם.
מספריה הקודמים של אפרת מישורי: 2002: “הפה הפיזי”, הקיבוץ המאוחד, סידרת ריתמוס. 1999: “נשיכות של דגים קטנים”, שירים וציורים, אבן-חושן. 1996: “ממרחקי אפרת”, שירים 1996-1994, הקיבוץ המאוחד, אנך ואנחה, 2008, הבוהמה הביתית, 2013
הרשימה
“הרעיון – מחלום למציאות”
מאת: יובל אברמוביץ’
במסגרת מסע משנה החיים – “הרשימה” – אליו יצא יובל אברמוביץ’ לפני כחמש שנים, הוא נחשף על בסיס יומיומי, באמצעות הרצאות שהוא מעביר, סדנאות שהוא מקיים ומיילים שהוא מקבל, לעשרות אלפי רשימות. ברובן חוזרים על עצמם החלומות בניסוחים כאלו ואחרים, כאשר שלושת החלומות הנפוצים ביותר, בכל העולם ובכל הגילים, הם: “להיות רזים יותר”, “למצוא זוגיות אוהבת ותומכת” ו”להקים עסק”.
“הרעיון – מחלום למציאות” נולד עבור מתן מענה לאותו חלום נפוץ – על מנת לעזור וללוות את כל אלו שחלומם הוא להקים עסק, עבור אלו שרוצים להפוך את הרעיון העסקי למציאות.
הדבר החשוב ביותר שאברמוביץ’ מבקש לשנות עם ספרו החדש הוא את הדעה הרווחת – המפחידה והמשתקת – שצריך הרבה מאוד כסף להשקעה בהקמת עסק. ב”הרעיון – מחלום למציאות” מראה אברמוביץ’ שלב אחרי שלב, כי בעזרת יצירתיות, תעוזה, יסודיות, למידה, קשרים, עצות מבעלי ניסיון והרבה אמונה – אפשר להפוך רעיון עסקי למציאות גם בלי כיסים מלאים במזומנים. באמצעות כלי פשוט של רשימות הוא מנגיש את עולם היזמות והעסקים ששייך, לכאורה, רק למביני עניין. “סכומי כסף ריאליים אפשר לגייס מהבנק, מחברים, מקרובי משפחה או באמצעות פרויקטים של “מימון המון” המקובלים כיום באינטרנט. בדיוק כפי שהספר הזה קרם עור וגידים הודות למאות קוראים, שרכשו אותו ברכישה מוקדמת.” אומר אברמוביץ’.
“הרעיון – מחלום למציאות” מספק תשובות לכל החולמים להפוך לעצמאים ובכך להגדיל את הכנסותיהם, לאלו הרוצים להפיח חיים ברעיון לצד עבודתם כשכירים, לאלו שהקימו עסק, אבל החלום הוורוד מאיים להפוך לסיוט, לאלו המחפשים מקורות מימון, ולרבים אחרים שאין להם מושג מה הצעד הראשון בדרך לעצמאות כלכלית.
בעזרת “הרעיון – מחלום למציאות” ניתן ללמוד איך מדייקים את הרעיון, איך מגבשים קונספט מנצח, מדוע התשוקה חשובה לא פחות מהכישרון, איך לא מוותרים לפחד ומגייסים אומץ, כיצד יוצרים קהילה שוקקת ברשתות החברתיות וקמפיינים מקוריים בעלות של מאות שקלים, ושוב – והכי חשוב – איך ניתן להקים עסק ללא צורך בהון משמעותי.
“הרעיון – מחלום למציאות” הוא מדריך אקטיבי אשר מניע לפעולה, הכתוב במקצועיות רבה, בכנות כובשת ובלא מעט הומור, ומספק לקוראיו עשרות נקודות מרעננות למחשבה, טיפים ותרגילים. הספר מלא בדוגמאות של יזמים עם כנפיים ואש בעיניים שחלמו והגשימו והפכו את הרעיון שלהם להכנסה נוספת, לאביזר שנמכר בלי סוף, למוצר ששינה את העולם. בעצם, למשהו ששינה את העולם שלהם וגרם להם לקום עם חיוך בכל בוקר (וגם התפיח את חשבון הבנק שלהם..)
“הרעיון – מחלום למציאות” הוא הספר הראשון של יובל אברמוביץ’ הרואה אור בהוצאה לאור שהקים – הוצאת “הרשימה”, בה צפויים לראות אור ספרי מוטיבציה ומדריכים. ספרו הקודם (המתכתב עם ספרו החדש), הרשימה – חלומות צריך לצעוק, ראה אור ביולי 2014 ומאז נמכרו כ-20,000 עותקים בישראל, לפני כחודש הודפסה מהדורה רביעית בת 4,000 עותקים. הספר תורגם לאנגלית לפני כשנה, והגיע ביום השקתו למקום 12 ברשימת הספרים המבוקשים ביותר באמאזון ולמקום הראשון בקטגוריית ספרי מוטיבציה. ב-2016 “הרשימה – חלומות צריך לצעוק” יראה אור ברחבי העולם, בין השאר בהולנד, סין, ספרד, צרפת, שוויץ, בלגיה, יוון ודרום אמריקה.
279 עמ’ | 79 ש”ח
הקיבוץ המאוחד
אוטוטופיה
על מרחב הביניים הפרוורי בישראל
מאת: תמר ברגר
יער של צמודי קרקע, עם גג רעפים אדום וגמלון וחלונות אנייה וחצר מרוצפת ועמוד כדורסל וכד חרס גדול ואורן לימוני וחניה ורחובות ששמותיהם שמות פרחים. או שורה של וילות מגודרות היטב, הנגלות באורח חלקי בלבד ורק בהצצה, עם גג רעפים כחול ושוב חצר מרוצפת ואורן לימוני וברֵכת שחייה. או מרחבים גיאומטריים של בתים דו־ או תלת־ או שמונה־ או תריסר־קומתיים או יותר, בתוך ערים ובשוליהן, לאורך כבישים רחבים וכיכרות, בין פארקים וגנים. וגם מערכות של דרכים ואולמות אירועים ותחנות דלק וקניונים ומרכזי תעסוקה ואתרי בילוי ומרכזי ספורט ופארקים. ודֶקים מעץ ומרצפות אקרשטיין ורהיטי גינה של כתר פלסטיק.
תמר ברגר (דיוניסוס בסנטר, ברווח בין עולם לצעצוע) יוצאת מן החוויה הפרוורית הביוגרפית שלה ומשוטטת באוטוטופיה, המרחב הישראלי הפרוורי של זמננו: מרחב מופרט, מבוסס מכונית, מתפשט והולך וניכר מאוד לעין. בסדרה של נסיעות, המובילות בתורן לעצירות ולהרחבות תאורטיות, היא מתארת ומנתחת את המרחב הזה, בניסיון להבין אותו לעומקו ובאמצעותו להכיר עוד זווית של הישראליות.
עמותת הגר
תה מתוק עם נענע
אנתולוגיית סיפורי חג מקורית בערבית ובעברית ותכנית העשרה
עמותת הגר לחינוך יהודי-ערבי לשוויון שמחה להציג אסופת סיפורים מקוריים חדשה בעברית ובערבית העוסקים בחגי שלוש הדתות – יהדות, איסלאם ונצרות. הסיפורים שבאנתולוגיה עומדים במרכז תכנית העשרה דו-לשונית שפותחה בעמותת הגר בשיתוף המחלקה לחינוך באוניברסיטת בן גוריון בנגב, באמצעות מענק תמיכה מטעם תכנית “שותפות לשלום” של האיחוד האירופי. התכנית נכתבה ונבנתה על-ידי צוות פיתוח המורכב מסופרים, מורים, ואנשי חינוך ופדגוגיה מובילים. התכנית מאושרת על-ידי היחידה לניהול תכניות ושותפויות בין מגזריות של משרד החינוך, בחסות המטה לחינוך אזרחי וחיים משותפים במשרד, ומצוייה ב”מסלול הירוק” של מערכת התכניות החינוכיות (מאגר התכניות הממוחשב), עבור תכניות המלוות בנציג המשרד.
עלילתו של כל סיפור נסובה סביב ערכי חג מרכזיים, ושואבת השראתה מתקופות ומרחבים בהם יהודים וערבים חיו בדיאלוג תרבותי מתמשך משך מאות שנים. בכך, מבטאים הסיפורים את הקשרים העמוקים עתיקי-היומין בין המסורות המונותיאיסטיות תוך הסרת מחיצות דת ולאום. בה בעת פותחים הסיפורים פתח למחשבה ולדיאלוג עבור דתיים ושאינם דתיים סביב שאלות קיומיות וערכי מוסר, כשבמרכזם של רבים מהסיפורים דמויות נשיות המשמשות מודל הזדהות ומזמנות עניין ושיח גם בסוגיות מגדר. באנתולוגיה “תה מתוק עם נענע” נכללים הסיפורים הבאים, בשתי השפות: שפת אילמים / רונית חכם (יום כיפור); מתן בסתר / אלטייב ע’נאים (חג הקורבן, עיד אל אדחא); השל של האלמונית / שיח’ה חסין חליוא (חג המולד); תה מתוק עם נענע / רונית חכם (פסח-מימונה); להקת הלבבות הבודדים / רונית חכם (שבועות); בעקבות פאטמה / הדיל נאשף (חג הרמדאן).
אופיר
הברוז והטיגריס המעופף
מאת: ירדן קדר
מה הייתם עושים אם הייתם מעוניינים לעשות משהו שנראה שהוא מעבר ליכולות שלכם?, מה הייתם מרגישים?, איך הייתם עושים זאת?.
ספר הילדים החדש מאת ירדן קדר, “הברוז והטיגריס המעופף”, בהוצאת “אופיר ביכורים”, הינו הראשון בסדרת ספרים שבמרכזה מככב ברווז רטנן אך טוב לב, שכל רצונו הוא לישון בשקט בנקודה הקבועה שלו במרכז האגם. ואולם, בכל לילה מזדמנת אליו חיה אחרת מבין חיות היער עם בעיה שרק הוא יכול לפתור.
והפעם, מפתיע את הברווז בשנתו טיגריס גדול ומאיים, ובפיו דרישה מוזרה: הוא חייב ללמד אותו לעוף, ולא – ייחרץ גורלו של הברווז. בין נסיונו הראשוני של הברווז להירדם ועד לסוף הטוב וההירדמות השלווה בסיומו של הספר, מצויה הרפתקה מורטת עצבים ועלילה דרמטית באיכות של סרט מצויר וקצבי.
ספרו של קדר נותן משמעות חדשה לפתגם “אין דבר העומד בפני הרצון”. לצד מצוקתו של הברווז, הטיגריס “המשוגע הזה”, כדברי הברווז בפתח הסיפור, מגלה כוח רצון גדול לעופף. לכוח הרצון של הטיגריס מתלווה איזשהו חן דווקא לאור כישלונותיו החוזרים ונשנים להתעופף. מערכת היחסים הבלתי אפשרית הזו בין הברווז והטיגריס מצליחה לתווך עבור הילדים את ההבנה שהרצון והחלום לעוף אמנם יכול להתממש אך לאו דווקא כהווייתו או מתוך דחף אימפולסיבי, אלא בעזרת גיוס כוח המחשבה והדמיון שמניע אותו תהליך ארוך ואיטי.
הסיפור מעורר את הדמיון ומאלץ את הקורא לתהות האם וכיצד יצליח הברווז לעמוד במשימה מאתגרת כל כך – ללמד את הבלתי אפשרי. למרות עצותיו היצירתיות של הברווז, חוסר האונים שלו הוא כפול; מחד, ללמד טיגריס לעוף היא משימה חסרת תוחלת, שכן טיגריסים מטבעם אינם עפים, לא משנה כמה ינסו ללמדם. מאידך, הברווז אינו יכול ללמד לעוף, מפני שגם הוא עצמו, בעצם, אינו יודע ללמד לעוף אלא פשוט עף.
הספר כתוב בצורה משעשעת המשלבת רמות לשוניות שונות, ובמיוחד מדגיש את הלשון הדיבורית והסלנג שמעניקים לדמויותיו קלילות לצד הדרמה הגדולה.
כל הסצנות המופיעות בספר, על דקותן ורגישותן, מקבלות ביטוי אמנותי יפהפה באיורים של ליה קורץ, שממחישים באופן קריקטוריסטי את המצבים הנפשיים של הברווז והטיגריס. יחד עם העלילה הקצבית והסיפור הקולח של קדר מובטחת חוויית הנאה נפלאה ואיכותית לילדים מגילאי ארבע ומעלה.
ירדן קדר , דוקטור בפסיכולוגיה התפתחותית מטעם אוניברסיטת קורנל (ארה”ב), חוקר ומרצה בתחום התפתחות השפה והחשיבה, וראש החוג לחינוך בגיל הרך במכללה האקדמית בית ברל. נשוי ואב לשלוש בנות, ובזמנו הפנוי רץ מרתון נלהב.
השאירו תגובה