שלום לכולם,
התמיכה ב”קורא בספרים” תקועה כבר כמה שבועות על כ-100 אנשים. זו הזדמנות להבהיר שאם אחליט להפחית באופן משמעותי את העבודה כאן בגלל צרכי פרנסה או שאסגור את הבלוג לגמרי, כמובן שאבטל את כל התשלומים של כל מי שתרם. אין צורך לדאוג מכך שאני אקח מכם כסף בלי לקיים את הפעילות הרגילה של קורא בספרים. אני מציין את זה למקרה שזה חשש שמונע ממישהו להצטרף לתמיכה.
מי שבכל זאת נוהג לקרוא בקורא בספרים (או בעמוד הפייסבוק, הטוויטר ו/או האינסטגרם של הבלוג – כולם מספקים תכנים בתחום הספרות), אפילו באופן חלקי ומרפרף, ורוצה בהמשך קיום פעילותו, אשמח אם יצטרף לתרומת דולר אחד בחודש (או יותר) כדי שזה אכן יקרה. אפשר לעשות זאת כאן.
תודה ושבת שלום,
ירין
*) תמונה מטופשת שהכנתי השבוע באופן חובבני – הכל בגלל משחק המילים שהיה לי בראש.
1) חיי מדף – הטור הספרותי שלי בוואלה שמסכם את החדשות של השבוע: איגוד המו”לים בצרפת מנסה להוציא מחוץ לחוק את שירות המנויים של אמזון בטענה להתנגשות עם חוק הספרים הצרפתי; האוטוביוגרפיה של מחברת “בית קטן בערבה” יצאה לאור כשישים שנה אחרי מותה, ובשבועות האחרונים הגיעה לראש רשימת רבי המכר של אמזון; ספר שיצא בהוצאה עצמאית ובמימון המונים הגיע לראשונה לרשימה הסופית של פרס קיטצ’יס היוקרתי לספרות מדע בדיוני; ספר ילדים היוצא נגד הצורך לחסן ילדים ממחלות, עורר שערוריה לאחר התפרצות של מחלת החצבת בארצות הברית; משורר אמריקאי הקים דוכן “שירה כבקשתך” ברכבת התחתית בניו יורק ומרוויח כ-700 דולר בשבוע מכתיבת שירה; סופר המותחנים ג’פרי דיבר פרסם ספר מקורי פרי עטו שזמין אך ורק להאזנה כפודקאסט ועוד כמה אייטמים וחדשות בשורה. בנוסף, כאן תוכלו לקרוא 3 אייטמים שנפלו בעריכה: מחקר חדש הצליח לאפיין את ההבדל המוחי בין ילדים הלומדים לקרוא בקלות לבין אלה המתקשים לעשות זאת, ולגזור מכך משמעויות הניתנות ליישום בבתים ובמערכת החינוך; ג’ימי פאלון אירח את כוכב הסרט “50 גוונים של אפור” ג’יימי דורנאן, וביקש ממנו לקרוא קטעים אקראיים מהספר במבטאים שונים; חברה אמריקאית המוכרת תערובות של קפה קלוי, החליטה להציע שתי תערובות מיוחדות שחלק מהרווחים ממכירתן יוקצו לתמיכה בספריות (עברית)
2) כתבי יד חדשים של ד”ר סוס התגלו ויצאו לאור. הספר “What Pet Should I Get?” נמצא בקופסה שנשכחה ונמצאה שוב רק ב-2013, ומלאה בכתבים ואיורים של הסופר המנוח. הספר הראשון צפוי לצאת כבר ביולי הקרוב ואחריו מתוכננים לפחות שניים נוספים (עברית)
4) שופטי פרס ישראל לספרות קוראים לבטל את הענקת הפרס לשנה הקרובה (עברית)
5) וראיון של כרמית ספיר-ויץ (מעריב) עם חיים באר שסירב להחזיר את מועמדות לפרס ואמר ” מצדי שנתניהו ייתן אותו לחתול שלו” (עברית)
6) יומניו ומכתביו של דודו גבע באתר “המקום הכי חם בגיהנום” (עברית)
7) ראיון עם ג’ונתן פראנזן (אנגלית)
8) השבוע ב”קורא בספרים”: ראיון שערכתי עם ארנה קזין בעקבות ספרה “לטפס על ההר, או: איך לכתוב”, ורשימה שלי על “צ’קו המסכן” מאת מרג’רי וויליאמס ביאנקו; טבלת השוואה שערכה לי עברון ועקנין בין התרגומים של יעל אכמון ועטרה אופק לספר “פוליאנה”; ספרים לשבת: החנות “הולצר ספרים” מירושלים ממליצה על שני ספרים; סיפור קצר: “אויולאלה” מאת זיו בן פורת; אסף מונד על “אחוזות ריקות” מאת ביל דדמן ופול קלארק ניוול ג’וניור (עברית)
9) המעשה הספרותי הטוב של השבוע: בחור אמריקאי ראה הומלס שקורא שוב ושוב את אותו ספר, אז הוא נתן לו את הקינדל שלו עם יותר מ-300 ספרים עליו (עברית)
10) השבוע למדתי מהאנימטורית לי להב עוד קצת על “פאן פיקשן” (ספרות מעריצים). אשתדל בהמשך להביא גם ראיון איתה או מאמר כדי שתוכלו גם אתם ללמוד על הנושא (מי שלא מכיר), אבל בינתיים – יש כאן בחור שמסביר במהירות גדולה במיוחד למה פאן פיקשן (או פאנפיק בקיצור) היא לא דבר נחות כל כך כמו שחושבים (וידאו, אנגלית)
11) אני לא נוהג בדרך כלל לפרסם כאלה דברים, אבל זה נראה לי נחמד: עם עובד מפרסמים את הספרים שיוציאו ב-2015 במסגרת תוכנית המנויים שלהם. אם עוד הוצאות פרסמו דברים כאלה, אתם מוזמנים לשלוח לי ואפרסם בשבוע הבא (עברית)
12) ראיון של טל מרמלשטיין עם ז’נבייב בריסאק, מו”לית בהוצאת ספרי הילדים הפופולרית בצרפת, שביקרה בשבוע שעבר בישראל (עברית)
13) יניב מגל (גלובס) ממליץ על 5 ספרי ביכורים (עברית)
14) מיה סלע כותבת בבלוג “שאריות” על הקהל באירועי ספרות (עברית)
15) [ויה פנינה זייץ] חנות ספרים מיוחדת במינה נפתחה ברומניה (תמונות, אנגלית)
16) מדוע גיבורי הקומיקס דובר האנגלית צריכים להיות מוערכים ע”י המבקרים (אנגלית)
17) גיא חג’ג’ (אלכסון) מדווח על אתר שמציע לכם לצאת לסיבוב בעולם סביב כל מילה שתבחרו (עברית)
18) מאמר: כיצד אמזון ו”חמישים גוונים של אפור” יצרו את תור הזהב של הסופרים העצמאיים ומדוע כנראה שהעידן הזה תם (אנגלית)
19) על המאבק הכרוך בלהיות מבקר ספרות טוב (אנגלית)
20) וחנות הספרים הכי יפה בפרוטוגל (לטענת המגזין שמביא את התמונות) (תמונות, אנגלית)
21) במעריב ביקשו מיהודה אטלס, מיריק שניר, נוגה אלגום, גלית דהן קרליבך ושלומית כהן־אסיף להיזכר בשיר האהוב עליהם (עברית)
22) איך להמשיך לקרוא ספרים לאחר שנולדו לכם תינוקות (אנגלית)
23) אורית גת (אלכסון) כותבת על חשיבותה של הביקורת השלילית (עברית)
24) גיא פרחי (טיימאווט) מראיין את יהושע סימון ורועי צ’יקי ארד לכבוד 10 שנים לכתב העת “מעין” (עברית)
25) גישה צבעונית שאמורה לעזור לכם לשרוד את הספר Infinite Jest של דיוויד פוסטר וואלאס (אנגלית)
26)וקטע מהספר “אקספרס הדיבור הישיר” של פוסטר-וואלס שתורגם לאחרונה לעברית בהוצאת הקיבוץ המאוחד (עברית)
27) [ויה ספרן הלילה] ספריות ביתיות שאינן מה שהן נראות (תמונות, עברית)
28) פרוייקט קיקסטארטר שמטרתו לפרסם סרט דוקומנטרי על הסופר המנוח קורט וונגוט (וידאו, אנגלית)
29) ראיון עם תלמה אליגון-רוז בעקבות התרגום החדש של ל”נסיך הקטן” (עברית)
30) ולסיום – תמר הוכשטטר על ייצוגי גבריות בספרות הילדים העכשווית מתוך כנס “הפנקס” 2013 (וידאו, עברית)
ותזכורת: בואו לתמוך ב”קורא בספרים” תמורת דולר אחד בחודש כדי לאפשר את המשך פעילותו. אפשר לעשות זאת כאן.
בסעיף 9 מדובר על טקסים, לא על טקסטים.
הוחלף בלינק אחר, תודה (פאדיחה :/ )