שלום לכולם,

פרוייקט התמיכה ב”קורא בספרים” מתקרב למאה תומכים וזו הזדמנות להודות לכל מי שתרם עד עכשיו. תודה לכם על הבעת האמון.

עם זאת, הסכום עדיין רחוק מלאפשר לי להמשיך ולהשקיע בבלוג באופן תדיר; לכן אני מקווה שאם עוד לא תרמתם ואתם בכל זאת רוצים בהמשך קיומו של קורא בספרים – תצטרפו גם אתם לפרוייקט התמיכה תמורת דולר אחד בחודש. אני מזכיר שהסיבה שאני מבקש רק דולר מכל אחד, היא מכיוון שזה נראה לי סכום שכולם יכולים לעמוד בו, ומצד שני – אם רבים יתרמו דולר אחד, זה יתווסף למספיק כסף כדי ש”קורא בספרים” יוכל להמשיך להתקיים.

אז אם אתם מעוניינים בהמשך קיומו של האתר (ואני מדגיש את זה, כי אני לא מחפש אחר תרומות רחמים מאנשים שהאתר לא מעניין אותם), אנא תרמו דולר אחד בחודש כאן, ותאפשרו את המשך קיומו. הסכום הקטן הזה של דולר הוא טריקי – כי דווקא בגלל קטנותו, רבים חושבים שאם הם לא יתרמו זה לא באמת ישנה (מה זה דולר לכאן ולכאן). אבל לצערי, קצת כמו בבחירות – כל קול ודולר קובע. בינתיים אני מנסה להמשיך ולפתח את הבלוג (השבוע נוסף מדור חדש) כדי לספק תמורה ראויה לדולר החודשי הזה.

שבת שלום וקריאה נעימה,

ירין

 *) בתמונה: בוריס החתולה שלי מקווה ש”קורא בספרים” ימשיך להתקיים.

10898087_742448639156986_7765901312992716457_n


1) רובי נמדר הוא הזוכה בפרס ספיר על ספרו “הבית אשר נחרב” (הוצאת כנרת זמורה ביתן). כאן אפשר לקרוא מאמר שד”ר שירלי סלע-לבבי כתבה עליו אצלנו (עברית)

2) ופרופ’ אביעד קליינברג – אחד השופטים בועדת פרס ספיר – כותב בשבחי הספרים שלא זכו בפרס (עברית)

3) חיי מדף – הטור שלי בוואלה שמסכם את החדשות הספרותיות של השבוע. והשבוע בטור: הספרים הטובים של המאה ה-21, קריסת שוק הספרים היפני, ספר אוטוביוגרפי שהתגלה כשקרי, על הבדלי הרווח בין סופרים שמפרסמים בהוצאות גדולות ובין סופרים שמפרסמים באופן עצמאי, ג’יימס פטרסון מפוצץ את הספר החדש שלו ועוד (עברית)

4) ואור זילברמן מרחיבה לגבי מהלך הספר המתפוצץ של ג’יימס פטרסון (עברית)

5) כתבה של עדי דברת ורותי לוי (דה מארקר) שמסכמת את השנה שעברה מאז נכנס חוק הספרים לתוקף (עברית)

6) אחרי שנחשף כי ישראל נמחקה מספרי גיאוגרפיה ששוקו לתלמידים במדינות מוסלמיות, כעת נחשפות צנזורות דומות בספרי לימוד נוספים שמשווקים למדינות שונות (אנגלית)

7) לכבוד שנתיים ל”ערספואטיקה”, רוויטל מדר (הארץ) בודקת האם מדובר במהפכניים אמיתיים או בפרובוקטורים מחושבים (עברית)

8) השבוע בקורא בספרים: פינה חדשה – “ספרים לשבת” – חנויות ספרים עצמאיות בהמלצות לקראת סוף השבוע; ביקורת שלי על הספר “פיוטר הלטבי” מאת ז’ורז’ סימנון; הודעה לעיתונות על מכירת גיליונות שרלי הבדו ע”י סטימצקי – 550 עותקים ב-7 דקות; סיפור קצר בשם “אחרי המסיבה” מאת דפנה חיימוביץ’; שחר אבן-דר מאנדל על הספר “העולם החופשי” מאת דיוויד בזמוגיס (מתוך מדור “שפה זרה” של 7 לילות) (עברית)

9) מחקר גילה שהאנגלית האמריקאית הולכת ומאבדתי את השימוש בתחילית- The (אנגלית)

10) בחור שצילם את כל מי שראה בסאבוויי קורא ספר (תמונות, אנגלית)

10.jpg.CROP.original-originalPhotos by Reinier Gerritsen 

11) משה סקאל פרסם בוואיינט את “המדריך המקוצר לאיש הספרות בן-זמננו” (עברית)

12) נדב הולנדר (הארץ) מסייר בחדרו של אפרים קישון – עשר שנים לאחר מותו (עברית)

13) דפנה לוי (לאשה) בראיון עם הסופרת קטלין מוראן (עברית)

14) מאמר בבאזזפיד על עתיד הקשר בין קוראים למו”לים (אנגלית)

15) 8 סיבות מדעיות לפיהן כדאי לקרוא ספרים (עברית)

16) אירית ויינברג מהבלוג “יפן מונוגטארי” בפוסט שמשלב בין שתי יוצרות: המשוררת יונה וולך והסופרת היפנית שונו יוריקו (עברית)

17) בוושינגטון פוסט יוצאים נגד קוראים אלקטרונים ומסבירים למה ספרים מודפסים טובים יותר למוח שלכם (אנגלית)

18) יובל סער בשיחה עם אלעד שובל ודותן גולדווסר שיצרו את הרומן הגרפי “בקרב ובשבי” (שיצא בהוצאת עם עובד) (עברית)

19) הבלוג “ילדי הקומדיה” ראיין את המתרגמת מרב זקס-פורטל ושאל אותה על תרגום והומור (עברית)

20) איורים של סופרים גדולים מאת נטע רבינוביץ’ לצד ציטוטים מפורסמים של אותם סופרים (תמונות, עברית)

126518688קלריס ליספקטור. איור: נטע רבינוביץ'

21) עדנה אברמסון מספרת ב”רפובליקה הספרותית” על 3 אתגרים ספרותיים שהציבה לעצמה ל-2015 (עברית)

22) 10 ביטויים בשפות זרות שמוליכים קורא שולל את קורא האנגלית (אנגלית)

23) מאמר ב”פריז ריוויו” על ספרים שנמצאים בבית ומקיפים את הילד, ועל החשיבות של ספרים בתוך דירה (אנגלית)

24) ראיון עם בריאן טלבוט – אבי הרומנים הגרפיים בבריטניה (אנגלית)

25) מאמר בגרדיאן שיוצא נגד ספרי הילדים – “Little Miss” (הגרסה הנשית של ספרי ה”מרים”) (אנגלית)

26) לי פלר (טיימאווט) בראיון קצר עם הסופר והמתרגם הברזילאי דניאל גלרה, שספרו “זקן ספוג דם” יוצא כעת בעברית בהוצאת פן (עברית)

27) בוחן של באזזפיד: איזה משורר מפורסם אתם? (אנגלית)

28) 14 רומנים מומלצים שעוסקים במוסלמים או באנשים שחיים במדינות מוסלמיות (אנגלית)

29) סיפור קצר של רנה ורבין (עברית)

30) ולסיום – בדיוק התחלתי לקרוא את הספר “סוף הדרך/ האופרה הצפה” של ג’ון בארת’, והוא מלהיב מאוד, אז הנה שיחה ספרותית בה הוא השתתף (וכמובן שהשיחה הזו מתווספת לערוץ היוטיוב החדש של קורא בספרים שנמצא בבניה ואפשר להתרשם ממנו כאן) (וידאו, אנגלית)


ותזכורת: בואו לתמוך ב”קורא בספרים” תמורת דולר אחד בחודש כדי לאפשר את המשך פעילותו. אפשר לעשות זאת כאן.