1) הלכה לעולמה הסופרת פ.ד ג’יימס והיא בת 94 (עברית)

2) עותק נדיר של “הפוליו” של שייקספיר נמצא בצרפת. בעיירה קטנה בצרפת נמצא עותק בן 200 שנה של “מהדורת הפוליו הראשונה”, אגד של 36 מחזות שכתב שייקספיר ויצא לראשונה ב–1623 (עברית)

3) פסיקה תקדימית נגד ענקית המחשוב אפל: תשלם פיצויים בסך 450 מליון דולר בגלל מעורבות בקרטל ההוצאות לאור של ספרים דיגיטליים (אנגלית)

4) המכתב של ניל קאסדי שהעניק השראה ל”בדרכים” התגלה במקרה ויוצע למכירה. המכתב הארוך שכתב קאסדי לחברו ג’ק קרואק ב–1950 — והשפיע על הסגנון המוכר של ספרות “דור הביט” — נחשב לאבוד, אבל כעת התברר כי הוא נשלח להוצאת ספרים בסן פרנסיסקו וניצל במקרה (עברית)

5) שירלי פינצי לב מדווחת על סיום פרשת המע”מ על ספרים דיגיטליים באיטליה: “שר התרבות, דריו פרנצ’סקיני, הכריז שזהו מאבק צודק ושלשום הביא את הצעת התיקון לחוק לאישור הממשלה, הפחתת המע”מ על ספרים דיגיטליים אושרה”. זה לקח כמה שבועות מרגע שהתחיל המאבק ועד לסיומו באישור ההצעה לתיקון החוק. אז אחרי הקנאה באוכל האיטלקי, במקומות היפים, באמנות, בקפה, ובלבוש – אפשר להוסיף גם קנאה על יעילות מאבקים ספרותיים שם (עברית)

6) יצחק לאור בין הזוכים בפרס לנדאו. הפרס מוענק זו השנה ה-13 והוא מחולק לתחום האמנויות ולתחום המדעים והמחקר, כאשר בכל תחום ישנו זוכה אחד. בעקבות זכייתו קמה מהומה שמסוכמת בכתבה הזו של רונית צח (עברית)

7) פו הדב תחת אש: “המיניות שלו מפוקפקת”. עיירה קטנה בפולין החליטה שפו הדב לא ישמש אצלה כקמע בגן משחקים מקומי, מאחר שהוא חצי עירום, נטול איברי מין, והמחבר שלו, א. א. מילן, “חתך את אשכי דמותו עם תער” (עברית)

8) חדש ברשת: ספרות ילדים עברית קלאסית. הפרויקט “להציל את הספרים” מעלה לרשת יצירות קלאסיות לילדים שאי אפשר להשיג (עברית)

9) מת העיתונאי והסופר ישראל זמיר, בנו היחיד של יצחק בשביס זינגר. זמיר, בן 85 במותו, נפרד מאביו בגיל 5 ועלה לארץ עם אמו. הוא שב ופגש את אביו רק כעבור 20 שנה והתרעם על ניכורו (עברית)

10) סופר הילדים דניאל הנדלר מתנצל על אמירה גזענית. כאשר הוזמנה הסופרת האפרו אמריקאית ז’קלין וודסון כדי לקבל את פרס ה-NationalBook Awards. הנדלר התבדח על כך שהיא אלרגית לאבטיחים. הבדיחה מתכתבת עם המחשבה הגזענית ששחורים באמריקה אוהבים עוף מטוגן ואבטיחים (עברית)

11) נאומה של הסופרת אורסלה לה גווין בטקס הפרסים הלאומי של אמריקה עורר הדים רבים, וכאן אפשר לקרוא את הכתבה שנכתבה עליו בדה מארקר (וידאו, אנגלית)

12) יוני לבנה (7 לילות) בראיון מעניין עם הסופר סמי ברדוגו (עברית)

13) עיזבונו של גבריאל גרסייה מרקס נמכר לארכיון באוניברסיטת טקסס. משפחתו של הסופר, שמת השנה, לא מסרה את סכום המכירה. העיזבון כולל כתבי יד, מחברות, אלבומי תמונות, התכתבויות וחפצים אישיים של גרסייה מרקס (עברית)

14) השבוע בבלוג: ביקורות שלי על “בת המקום” מאת לאה איני ו”מסע סביב חדרי” מאת גזבייה דה מסטר; השאלון עם אורית ווֹלפַיילר; סיפור קצר בשם “גן נעול” מאת גילית חומסקי; חגית בת אליעזר בקריאה פרשנית בספרו של אתגר מויאל “מין גַּנְעֶדֵנוֹם”; וביקורת של שחר אבן-דר מאנדל על הספר “ניקסונלנד” מאת ריק פרלסטיין (מתוך מדור “שפה זרה” של 7 לילות) (עברית)

15) מיכל שליו (אלכסון) מדווחת על שערורייונת בענייני שפה בעקבות ספר של סטיבן פינקר, ומסבירה (בין השאר) מדוע וורד מציע לנו לנסח משפטים במבנה פעיל (עברית)

16) כתבה שעוררה התנגדות רבה: אילן רייזינגר טוען שאביהם הרוחני של יוצרי “ערס פואטיקה” הוא בכלל אשכנזי – הסופר אהרן אפלפלד (עברית)

17) כתבה בניו יורק טיימס ששואלת מה הופך את הספרות הרוסית של המאה ה-19 לכל כך ייחודית? (אנגלית)

18)  נטע הלפרין (ישראל היום) בראיון עם המתרגם והמשורר שמעון בוזגלו (עברית)

19) קריאת מותחן הופכת למותחן בצפון קוריאה. סטודנטים במדינה המסוגרת משכירים ביניהם ספרי ריגול לא חוקיים לפי שעה. כדי להימנע מתפיסה, על הכריכות מופיעים שמות אחרים (עברית)

20)  הוכחה לקדושתם של הוגים ימי ביניימים: הסטודנט ניצל מירי כיוון שהכדור פגע בספר שבדיוק שאל מהספריה –  Great Medieval Thinkers: John Wyclif (אנגלית)

21) דבורית שרגל נסעה בעולם כדי לברר מה קרה לאלה קרי ונוריקו סאן – הילדות מסדרת הספרים “ילדי העמים” שכתבה אסטריד לינדגרן (בילבי). היא צילמה סרט בעקבות המסע הזה, ובאולפן שישי ראיינו אותה והראו קטעים מהסרט. כאן אפשר לקרוא כתבה של דפנה לוי (לאשה) על הסרט והמסע של דבורית (וידאו, עברית)

22) אינפוגרפיקה משעשעת שמקטלגת את הספרות הרוסית הקלאסית עפ”י נושאים (תמונות, אנגלית)

30unhappy-2-jumbo(לחצו על התמונה כדי להגדיל)

23) סיפור חדש של אתגר קרת מפורסם בניו יורקרכאן אפשר לקרוא סיפור שפרסמה ארנה קאזין בבלוג שלה. ועוד תוספת של הרגע האחרון: סיפור של בשביס זינגר ב”אלכסון”) (אנגלית)

24) יונתן גרוסמן (וואלה) על 5 קלאסיקות ספרותיות שלא צריך לחשוש מהן (עברית)

25) גדי גולדברג כותב על המשורר האוסטרי גיאורג טארקל, מחשובי המשוררים האקספרסיוניסטים, שמת החודש לפני 100 שנה, בגיל 27 (עברית)

26) היום שבו תמר גלבץ רצתה להיות סופרת (עברית)

27) בתחילה וידאו-בלוגרים כבשו את יוטיוב. כעת (לפי האינדיפנדנט) הם רוצים שנקנה את הספרים שלהם (אנגלית)

28) חנות חדשה בגריניץ’ וילג’ בניו יורק שמתמחה בספרות גאה (אנגלית)

29) איורים מוקדמים של מפלצות מהספרות הקלאסית (תמונות, אנגלית)

40)  יובל אביבי (וואיינט) ממליץ על ספרים שעלילתם מתרחשת בחורף אמיתי (עברית)

31) בבאזזפיד החליטו לעדכן שורות פתיחה של ספרים קלאסיים כך שיתאימו למאה ה-21 (אנגלית)

32) ורד רווה-שמואל ממליצה על חמישה ספרים אירוטיים במסגרת פינת “ספרים על הסכין” של וואיינט (עברית)

33) ולסיום קובי מידן (“חוצה ישראל”) מראיין את העורך וחוקר הספרות יגאל שוורץ (וידאו, עברית)