1) טור ספרותי חדש שלי בוואלה שיפורסם פעם בשבועיים וכלל חדשות ספרותיות. אני יודע שהזכרתי את זה כבר בפייסבוק ובבלוג, אבל הטור הזה חשוב לי ולכן אני מזכיר אותו גם פה. כאן תוכלו לקרוא את דברי ההקדמה שכתבתי בעקבות הטור. מי שרוצה לשלוח לי רעיונות לאייטמים מוזמן לעשות זאת פה: korebasfarim@gmail.com. ולמי שרוצה לדעת מה יש בפנים, אלה הנושאים: הספרים הכי אהובים בעולם על פי משתמשי פייסבוק ; סופרת נוער אמריקאית הגיעה לביתה של בלוגרית שכתבה עליה ביקורת קטלנית, ועוררה מהומה ברשת; מכירות הספרים המודפסים בארצות הברית עלו במחצית הראשונה של שנת 2014 על מכירות הספרים הדיגיטליים ; אמאזון משיקה שירות חדש שיאפשר למשתמשים לקבוע אילו כתבי יד יצאו לאור ; ועדת השיפוט של פרס “דף דף” לספרות ילדים ולנוער עוררה תרעומת רבה כשהחליטה לא להעניק את הפרס השנה; ענף הספרים הישראלי מנסה לחדור לשוק הסיני; נמצאו סיפורים אבודים של טרומן קפוטה ; הסופרת צרויה שלו זכתה בפרס פמינה הצרפתי, והמשוררת דיתי רונן זכתה בפרס המשוררים בפסטיבל השירה הבינלאומי טרה פואטיקה; בריטניה היא שיאנית העולם בהוצאת ספרים לאור ביחס לגודל האוכלוסיה (עברית)
2) הסופרת לידי סאלויר זכתה בפרס הגונקור. סאלויר זכתה בפרס על ספרה “Pas pleurer” (אל תבכי), בו כתבה על מלחמת האזרחים בספרד (עברית)
3) העיתונאי והביוגרף שבתי טבת נפטר בגיל 89. טבת, חתן פרס ישראל שהיה עיתונאי “הארץ” במשך שנים וכתב בין השאר ביוגרפיה מונומנטלית על דוד בן גוריון, מת לאחר מחלה ממושכת (עברית)
4) הניו יורק טיימס מפרסם את רשימת עשרת הספרים המאויירים הטובים ביותר לשנת 2014 (אנגלית)
5) 100 הספרים הטובים ביותר השנה לפי הפאבלישרז וויקלי. הם מסודרים לפי נושאים (צריך ללחוץ על הטאבים למעלה כדי לעבור ביניהם). כאן למשל תוכלו לקרוא את עשרת הגדולים של הפרוזה (אנגלית)
6) הסוכן הספרותי אנדרו ויילי השווה את אמזון לדאע”ש. בפסטיבל הסופרים בטורונטו גינה ויילי את הטקטיקות של אמזון וקרא למו”לים לא למצמץ בכל הנוגע למשא ומתן על תמלוגים של ספרים דיגיטיליים (עברית)
7) לנה דנהם התנצלה אחרי שמבקרים הצביעו על התעללות וניצול שביצעה באחותה כפי שמתגלה מספרה החדש “לא כזאת” (אנגלית)
8) אור זילברמן כותבת בבלוג שלה רשמים מכנס “הארץ” שדן בחוק הספרים (עברית)
9) טום הנקס יפרסם אסופת סיפורים קצרים (עברית)
10) מדוע ילדים בעלי מוגבלויות, או לחלופין ממוצא מסוים, אינם מתפקדים כגיבורים בספרות הילדים? יוזמה חדשה, שמוביל הסופר הפופולרי ג’ון גרין, שואפת לשנות את התופעה העולמית (עברית)
11) לכבוד ליל כל הקדושים: 20 הספרים הכי מפחידים שלא שייכים לז’אנר האימה (אנגלית)
12) ועוד: 31 מפלצות ספרותיות מוזרות (אנגלית)
13) בקרוב: מיני סדרה ע”פ ספרו של ארתור סי. קלארק “3001: האודיסיאה האחרונה”. התסריטאי סטוארט ביטי יכתוב, בעבור ערוץ המדע בדיוני סיי־פיי האמריקאי, את העיבוד הטלוויזיוני של הספר, שהוא ספר ההמשך האחרון בקלאסיקה של קלארק “2001 אודיסיאה בחלל” (עברית)
14) קלאסיקה של הספרות הרוסית תוצע להורדה חינם במטרו במוסקבה. הנוסעים יוכלו להוריד את היצירות לסלולרי או לטאבלט (עברית)
15) מאמר בניו יורקר בעקבות 50 שנה לעץ הנדיב (אנגלית)
16) 5 מו”לים קטנים שמשנים את פני תעשיית הספרים (אנגלית)
17) פוטין הפך את שותפו לג’ודו לטייקון ספרים. בשנה האחרונה פסלה רוסיה ספרי לימוד כדי לקדם הוצאה לאור שאחד מבעליה הוא המיליארדר ארקדי רוטנברג, שמקורב לנשיא (עברית)
18) השבוע בבלוג: השאלון עם דקלה קידר; ביקורת שלי על האנתולוגיה “תל אביב נואר” (שפורסמה לראשונה במגזין ד’קמפוס); חגית בת אליעזר על ערב שירה; ביקורת אורחת של עמיחי שלו על הספר “הר הזיכרון יזכור במקומי – הזיכרון החדש של השואה בתרבות הפופולרית בישראל” מאת ליאת שטייר לבני; וסיפור קצר בשם “אלפא וביתא” מאת לילך מלוויל (עברית)
19) ג’יי קיי רולינג פרסמה “סיפור הארי פוטר” חדש לכבוד ליל כל הקדושים (אנגלית)
20) רחוב סומסום עושים פארודיה על הארי פוטר (וידאו, אנגלית)
21) 30 עטיפות הספרים בעלות הכי הרבה סטייל (תמונות, אנגלית)
22) חתונה שכולה בסגנון “האסופית” (תמונות, אנגלית)
23) 17 סופרים מפורסמים מציעים למכירה שמות של דמויות שיופיעו בעלילתם, במטרה לתרום את הכסף לקרן שמטפלת בקורבנות עינויים (אנגלית)
24) 5 חברויות ספרותיות בלתי צפויות (אנגלית)
25) מדריך מאוייר ומשעשע לכתיבת דמויות “צבעוניות” בספרות (תמונות, אנגלית)
26) [ויה שירלי פינצי-לב] ראיון בוול סטריט ג’ורנל עם מתרגמת איטלקיה שנוהגת להסתובב ברחבי העולם (אנגלית)
27) 20 הסיפורים הקצרים הטובים ביותר לילדים (אנגלית)
28) היום שבו יהודית רותם רצתה להיות סופרת (עברית)
29) ספרי הדוב פדינגטון כובשים את לונדון (תמונות, אנגלית)
30) במאקו ממליצים על 7 ספרים שאתם צריכים לקרוא בחודש נובמבר (עברית)
31) “עץ משפחה” מאוייר שמסביר את מקור השפות השונות והקשרים ביניהן (תמונות, אנגלית)
32) ולסיום – החלק השני מהראיון של קובי מידן (חוצה ישראל) עם עמוס עוז (וידאו, עברית)
השאירו תגובה