1) נמשך המאבק בין אמזון לסופרים: אמזון שלחה מכתב לסופרים ובו היא קוראת להם ליצור קשר עם המו”ל שלהם וללחוץ עליו להסכים לתנאים שלה. בתגובה פרסמו סופרים מפורסמים מודעה בניו יורק טיימס ובה הם קוראים לאמזון להפסיק לפגוע בפרנסתם של סופרים (עברית + אנגלית)

 

2) בהמשך השבוע התברר שאמזון גם סילפה דברים שאמר בעבר ג’ורג’ אורוול (עברית)

 

3) שתי ידיעות סטימצקי: בעלי הרשת החדשים הודיעו שהם יתמקדו בקידום תרבות ואמנות; ותוך שנה תוכל ידיעות ספרים לרכוש 10 אחוז מסטימצקי (עברית)

 

4) רונית רוקאס עדכנה השבוע בבלוג שלה לגבי סערה שמתחוללת בארה”ב בעקבות עטיפה חדשה לספר “צ’ארלי בממלכת השוקולד”. באזזפיד עשו רשימה של 14 עטיפות חדשות לספרי ילדים קלאסיים שמעוררות אי נוחות (תמונות, עברית +אנגלית)

 

5) השבוע צוין יום הולדתה ה-100 של סופרת הילדים טובה ינסון, וברחבי העולם התקיימו אירועים שונים. כאן יש אתר שכולו מוקדש לחגיגות המאה (אנגלית)

 

6) משהו שלא קשור רק לספרות, אבל טוב לדעת: הספריה הלאומית העלתה את ארכיון האינטרנט הישראלי. פרטים כאן (עברית)

 

7) כתבה רועי צ’יקי ארד (הארץ) מספרת על אתי דיין, ישראלית שמלמדת את בני שבט המסאי לקרוא את הספרות המקומית בשפתם, ומעודדת ישראלים נוספים לעשות זאת במקומות אחרים (עברית)

 

8) שני דברים שקשורים לבלוג: א. השבוע ראיינתי את יותם שווימר, מעורכי כתב העת המקוון “הפנקס”, בעקבות ההחלטה להפוך את תכני האתר לזמינים רק למנויים בתשלום. ב. אחרי סקר ספרי הילדים וסקר ספרי הפנטזיה והמד”ב, השבוע עלה לעמוד הפייסבוק של הבלוג סקר בדבר הספרים העבריים הגדולים ביותר. תוכלו להשתתף בו כאן (ואשמח אם תעשו זאת) (עברית)

 

9) מדור שבועי חדש בהארץ מחזיר סופרים להארה הנדירה שגרמה להם לרצות להיות סופרים. פתחה את המדור הסופרת מאיה ערד שכתבה על שלוש תחנות בחייה, והשבוע – הסופר אלון חילו כותב על המתים שהחזירו אותו לחיים (עברית)

 

10) ספרייה עתידית: אמנית סקוטית בשם קייטי פטרסון החליטה ליצור פרוייקט שאפתני ביחד עם סופרים וחלקת יער בנורבגיה שנשתלו בה עצים; כל עץ ישמש בעוד מאה שנה (2114) לצורך הדפסת ספר של סופר מסוים שתרם את הטקסט שלו לפרוייקט. האנתולוגיה הזאת של העצים תצא לאור רק ב-2114. כאן ובסרטון תוכלו להבין יותר על הפרוייקט הזה (וידאו, אנגלית)

 

11) לי פלר (טיימאווט) ראיינה מוציאות לאור של ספרות אירוטית בעברית והוסיפה גם גם המלצות על חמישה ספרים שכדאי לקרוא בתחום. הכתבה הזו הזכירה לי סמינר שהשתתפתי בו לפני ארבע שנים תחת הכותרת “ייצוגי המיניות בשיח הרפואי, הספרותי והפילוסופי בצרפת של המשטר הישן” בהנחיית ד”ר מישל קאהן בוקובזה. העליתי לשרת של הבלוג את עבודת הרפראט שלי בקורס שעוסקת ב”חינוך מיני ביצירות הפורנוגראפיות המוקדמות”. אם אתם רוצים לקרוא לחצו כאן (עברית)

 

12) עבודות עיצוב בספרים של יוצרים לטינו-אמריקאים (תמונות, אנגלית)

 

13) אליסון פלוד כותבת בבלוג הספרות של הגארדיאן, כיצד האוטוביוגרפיה של אדית וורטון הובילה אותה בחזרה להנרי ג’יימס (אנגלית)

 

14) ראיון עם המשורר יורם טהר-לב בעקבות ספרו החדש “שמחת תורה” (עברית)

 

15) אורסלה לה-גווין מדברת עם מייקל קאנינגהאם על ז’אנרים, ג’נדרים והרחבת גבולות הספרות (אנגלית)

 

16) לכבוד 25 שנה לתוכנית סיינפלד, באתר בוקריוט אספו את האיזכורים השונים בתוכנית לספרות קלאסית ולגדולי הספרות (אנגלית)

 

17) יותם שווימר (וואיינט) ממליץ על חמישה ספרים חופשה מתוחכמים (עברית)

 

18) שינוי מילים בשמות ספרי ילדים קלאסיים כדי להתאים אותם לזמנים שלנו (תמונות, אנגלית)

 

19) כתבה מתורגמת מהניו יורק טיימס: כיצד התמודד מעצב הספרים המפורסם פיטר מנדסלנד ברגע שנתקל במשימה הקשה מכל – לעצב את עטיפת הספר שהוא עצמו כתב (עברית)

 

20) אפליקציה חדשה מאפשרת לקרוא ספרים בטלפונים סלולריים פשוטים מהדור הישן – טלפונים שנמצאים בשימוש בעיקר בעולם המתפתח (וידאו, אנגלית)

 

21) מאמר קצר של הסופר איטלו קאלווינו משנת 1986 ובו הוא מציע 14 סיבות מדוע חשוב לקרוא ספרות קלאסית (אנגלית)

 

22) ראיון קצרצר עם שני בוינג’ו בעקבות תרגום ספרה “עם הנצח לא מפחד” (עברית)

 

23) לפני זמן מה נערכה תחרות של “מרכז שלם” ובה נתבקשו המשתתפים לכתוב שורת פתיחה חדשה לאחת מ-3 קלאסיקות: “תמול שלשום”, “התפסן בשדה השיפון” ו”הזר”. השבוע פורסמו הזוכים וגם המשפטים החדשים שנבחרו (עברית)

 

24) 4 ארכיטקטים ממציאים את “חנות הספרים החלומית שלהם” (אנגלית)

 

25) 15 מדענים בוחרים את ספרי המדע הבידיוני האהובים עליהם (אנגלית)

 

26) 8 סופרים מספרים על הספר הראשון שהם אי-פעם אהבו (אנגלית)

 

27) 10 הערות של עודד מנדה-לוי על השיר “ערב עירוני” של נתן אלתרמן (עברית)

 

28) איך תשפיע טכנולוגיית “המציאות הרבודה” (Augmented Reality – טכנולוגיית מחשוב שמלבישה דברים וירטואלים על גבי המציאות שאנחנו רואים) על עתיד הספרות והמו”לות (אנגלית)

 

29) 10 הספרים הטובים ביותר שבתי מלון מככבים בהם (אנגלית)

 

30) ולסיום – סרט דוקומנטרי על חייו של הסופר חורחה לואיס בורחס (וידאו, אנגלית)