1) מה הספר האהוב עלייך?
שיר השירים – כן אותו זה מהתנ”ך שקראנו בבתי הכנסת בפסח. אוסף שירי אהבה ארוטיים מרומזים, שירים של אהבת הטבע ואהבת הארץ. קשה לי לחשוב על יצירה המשתווה אליהם ביופיה.
2) מהו ספר הילדים האהוב עליך?
הספרים של ד”ר סוס באנגלית וגם בתרגום עברי. ספרים משעשעים, מקוריים ומעוררי מחשבה כאחת. קראתי לילדים ונהניתי בעצמי.
3) מה הספר האחרון שקראת?
המאהב היפני מאת רני מניקה, בהוצאת פרוזה 2010. אני עדיין קוראת אותו. מסופר בו על אישה שפילסה את דרכה במזרח הרחוק. אני מזדהה עם הגיבורה והספר מעניין למדי. אבל לא עד כדי כך שאי אפשר להניח אותו בצד לכמה ימים או יותר.
4) איזה ספר גרם לך לתהות ‘על מה המהומה’?
באמת אינני יכולה לחשוב על ספר כזה.
5) איזה ספר לא זכה למספיק הערכה לדעתך?
יציאת מצרים – מציאות או דמיון, מאת פנינה גלפז-פלר, בהוצאת שוקן, 2002. זהו ניתוח אוביקטיבי, מבוסס על מקורות סולידיים ומסכם את העדות העקיפה שיש (ואת זו שאין) ליציאת מצרים.
6) מיהו הסופר האהוב עלייך?
פיליפה גרגורי – סופרת אנגליה, המצליחה להחיות תקופה היסטורית של ארצה, במאה ה-16 עד כי נדמה שאנו חווים אותה על בשרנו. ספריה תורגמו גם לעברית.
7) ספר שנתן לך השראה?
התנ”ך. נשמע קצת יומרני או נדוש או שניהם, אבל זו האמת. אני כותבת רומנים תנ”כיים ואת עיקר ההשראה להם אני שואבת מהתנ”ך עצמו, שלעתים אני צריכה לקרוא בו בין השורות כדי להבין את הכתוב.
8) ספר עיון מומלץ?
התנ”ך כהיסטוריה מאת ורנר קלר. בתרגום לעברית התפרסם על ידי הוצאת מחברות לספרות ב-1967. קצת ישן, אבל עוד לא נס ליחו ואני חוזרת אליו מפעם לפעם כדי להיטיב ולהבין תאורים מסויימים בתנ”ך.
***
חוה עציוני-הלוי היא פרופסור אמריטוס באוניברסיטת בר-אילן, ומחברת הרומנים התנ”כיים “אשת לפידות”, “אפר על ראשה”, “ולו שתי נשים”, “אל אשר תלכי”. “והמלך לא ידעה” הוא הספר החמישי בסדרה המצליחה, וגם בו, כבשאר ספריה, היא ממלאת באופן מהימן את הפערים שהותיר המקרא בין האירועים.
לכניסה לאתר הבית של חוה עציוני-הלוי לחצו כאן.
על הספר “והמלך לא ידעה”:
“יְבַקְשׁוּ לַאדֹנִי הַמֶּלֶךְ נַעֲרָה בְתוּלָה… וְשָׁכְבָה בְחֵיקֶךָ וְחַם לַאדֹנִי הַמֶּלֶךְ”
חוה עציוני-הלוי מתבססת כאן על העלילה הגלויה והמרומזת בתנ”ך, ומעניקה פירוש מקורי ואמיץ לסיפור המקראי. הפעם היא בחרה את דמותה של אבישג השונמית ומלווה אותנו כבמנהרת זמן למסע מרגש אישי-נפשי המשקף את הלך רוחה ובעיקר את עוצמתה הנשית.אבישג הגיעה לארמון המלך בירושלים מכפר נידח מבלי לדעת מה מצפה לה. אך בהגיעה לשם היא נקלעת למאבקי ירושה על המלוכה, ובכל זאת מצליחה לא רק לשרוד אלא גם להשפיע על התוצאה ובזאת על ההיסטוריה של עמנו.
אבישג, נערה יפהפייה מהכפר שונם, נקראת אל מיטת המלך דוד הנוטה למות, כדי לשכב בחיקו ולחמם אותו. בלית ברירה נענית אבישגלהצעה, לאחר שמובטח לה שהמלך לא יֵדע אותה. האומנם תוכל לשכב במיטת המלך עז היצרים לילה אחרי לילה בלי לאבד את בתוליה?
בארמון נקלעת אבישג למאבקי הירושה האכזריים בין שני בני המלך, אדוניהו ושלמה, מאבקים המסכנים גם את חייה שלה. האם תצליח להיחלץ מהם בעזרת חוכמתה ונשיותה?
האם יסכים שלמה, שלאחר המלכתו בידיו הכוח להחליט על גורלה, לתת אותה לאישה לאליפלט, אהוב לבה, אף שהוא עצמו חושק בה?
על רקע המזימות בחצר המלך דוד, רוקמת חוה עציוני-הלוי עלילה פרובוקטיבית אך עם זאת נאמנה לרוח התנ”ך. גיבוריה, ובהם המלכים רבי התהילה דוד ושלמה, מוצגים כבעלי פנים רבות: קדושים וחוטאים, עזי נפש ומוגי לב, קרי רוח אך גם נשלטים על ידי תשוקות סוערות.
השאירו תגובה