1) הסופרת אסתר שטרייט-וורצל הלכה לעולמה השבוע בגיל 81. ב- NRG פרסמו ראיון שנערך עמה לפני שישה חודשים במסגרת המגזין “סגולה” (עברית)

2) המשך הדיונים על חוק הספרים – רחל אידלמן, מו”לית הוצאת שוקן ויו”ר התאחדות המו”לים בישראל, מדברת בראיון בגלובס על הבעיות בשוק הספרים ועל מאבקיה לקידום חוק הספרים. לעומתה,  גילי בר –הלל-סמו (מתרגמת ומו”לית עצמאית) מיואשת משוק הספרים הנוכחי ותוהה האם יש אלטרנטיבה. ובאשר לחוק עצמו – במשרדי התרבות והכלכלה נבהלו כשהבינו שספר הולך לעלות 80 ש”ח במומצע לאחר כניסתו של החוק לתוקף (עברית)

3) יותם שווימר (וואיינט) מסכם את החדשות הספרותיות של השבוע: האוניברסיטה הפתוחה משיקה הוצאת מחקר ועיון חדשה, מכללת ספיר מעניקה פרס יצירה לכתיבה מקורית, ערב לזכרה של נעמי שמר ועוד. בנוסף –  המשורר מתי שמואלוף העביר את מדור השירה שלו באתר העוקץ (“באסטה”) לידיה של המשוררת עדי קיסר (עברית)

4) 500 סופרים מרחבי העולם חתמו על עצומה שדורשת להסדיר את הזכויות הדיגיטליות שלהם (אנגלית)

5) מסתבר שאנחנו מעצמת אמזון: הסופר אמנון ז’קונט כבש את פסגת המכירות של אמזון בקטגוריית ספרי הריגול והסופר ניב קפלן מכר 4,300 עותקים ביממה אחת.  אחרי שקראתי כמה כתבות בנושא (אפשר לקרוא על כך כאן), הרשו לי להיות סקפטי (עברית)

6) [ויה רונית רוקאס] אחרי שבשבוע שעבר נחשפנו לפרוייקט “פריים אייר” של אמזון שמתעתד  להשתמש במזל”טים כדי להביא ספרים לבית הלקוחות, השבוע  טען מנכ”ל איביי שמדובר בפנטזיה. לאחרונה התפרסמו ידיעות בדבר הניצול המחפיר של עובדים במחסני אמזון, דבר שיכול לתמוך בטיעון של מנכ”ל איביי. לעומר כביר מכלכליסט אין ספק בכך (עברית)

7) הספריה הלאומית בנורבגיה רוצה להעביר את כל החומרים שברשותה לפורמט דיגיטלי (אנגלית)

8) להיט השבוע: ארכיון המדינה פרסם את שיחת הטלפון מכתב קול ישראל שבישרה לעגנון על זכייתו בפרס נובל לספרות (שמע, עברית)

9) כידוע, אליס מונרו לא יכלה להגיע לשוודיה כדי לקבל את פרס נובל לספרות (בתה הגיעה במקומה). במקום הנאום המקובל, שידרו במהלך הטקס את ראיון הוידאו הזה שערכו איתה מבעוד מועד. את הטקס כולו (שעה ועשרים אורכו) אפשר לראות כאן (וידאו, אנגלית)

10) בעקבות מזג האוויר, בטיימאווט מציעים עשרה ספרי חורף מומלצים (עברית)

11) בהאפטינגטון פוסט מציעים ספר מתאים לכל מצב רוח (אנגלית)

12) מעטים מכירים את הספר “למבוגרים בלבד” שכתב דוקטור סוס ומכיל אפילו עירום. Brain Pickings החליטו “לחשוף” אותו (אנגלית, תמונות)

13) עניין של זמן –  הכנתו של מילון ללטינית ימי-ביינימית ארכה מאה שנה והגיע כעת לסיומה עם הוצאתו לאור של הכרך ה-17 (אנגלית)

14) המשך פרוייקט “בוקר טוב” בבלוג “הרפובליקה הספרותית” – הצצה לבוקר העבודה של סופרים, עורכים, מאיירים ואנשי ספר אחרים. השבוע השתתפה בפרוייקט נועה סמלסון – עורכת ספרי ילדים בהוצאת מטר (עברית)

15) בניויורקר מסכמים את הסכסוכים הספרותיים של 2013 (אנגלית)

16)  בסוף החודש שעבר נערך במוזיאון תל אביב כנס של כתב העת אלכסון. אור זילברמן הייתה שם והחליטה לכתוב את הירהוריה בעקבות הדברים שנאמרו שם (עברית)

17) האתר Flavorwire בחר את עשרת ספרי הביכורים הטובים ביותר לשנת 2013 (אנגלית)

18) ועוד קצת נובל – נאום הזכיה בנובל של ג’ון סטיינבק משנת 1962 (וידאו, אנגלית)

19) האם יש צורך בסטודיו כדי ליצור? הסופרת כנרת רוזנבלום מתחבטת בעצמה בסוגיה ובעקבות כך יצאה לראיין חמישה יוצרים על חדרי העבודה שלהם ועל חשיבותו של החדר בתהליך היצירה שלהם (אנגלית)

20) לחובבי סטיבן קינג – מאמר ארוך בבלוג The Millions שסוקר את ספריו של קינג תחת הכותרת “כל מה שאני יודעת על אמריקה למדתי מסטיבן קינג” (אנגלית)

21) ג’ניפר סזאלי מהניויורקר יוצאת נגד המונח “גילטי פלז’ר” (Guilty Pleasure) שנוטים להשתמש בו פעמים רבות כדי למרק את המצפון התרבותי לאור צריכה של תרבות פופלרית נחותה (אנגלית)

22) שרי שביט (וואיינט) מסכמת את יריד הספרים במקסיקו שישראל הייתה בו אורחת של כבוד (עברית)

23) אלי אליהו (הארץ) מראיין את קבוצת “ערס פואטיקה” – משוררים שעוסקים בתרבות המזרחית ממנה הם באו, ורוצים לעשות מהפכה בשירה העברית (עברית)

24) לי פלר (טיימאאווט) חוזרת ליצירות הגדולות של יז’י קושינסקי לרגל צאת ביוגרפיה צבעונית על חייו (עברית)

25) בהאפטינגטון פוסט בחרו 23 קלאסיקות ספרותיות שהן כל כך קצרות עד שאין שום תירוץ לא לקרוא אותן (לטענתם) (אנגלית)

26) מחקר חדש טוען ש-62 אחוז מבני הנוער מעדיפים לקרוא ספרים מודפסים מאשר ספרים אלקטרונים. טור אישי בגארדיאן מנסה להסביר מדוע (אנגלית)

27) סדרה של ציטוטים מעוררי השראה מפיו של דוקטור סוס (תמונות, אנגלית)

28) ולסיום – אנחנו מכירים את הספרות הרוסית של המאה ה-19 ושל תחילת המאה ה-20. אבל מה עם הספרות העכשווית ברוסיה? סטיבן פריי יצא למסע בספרות הרוסית העכשווית וראיין לשם כך 6 שישה סופרים שחיים וכותבים ברוסיה של פוטין (וידאו, אנגלית)