1) יותם שווימר (וואיינט) מביא את החדשות הספרותיות של השבוע – דרור משעני מועמד לפרס ספר המתח השבדי; עטורי אנדרסן לשנת 2014 יוענקו על ידי הארגון הבינלאומי לספרות ילדים לתמי שם-טוב, דנה כספי ודוד פולנסקי; תוכנית המלגות “פרדס” של הספריה הלאומית הוענקה לאביגיל גרץ, גלית דהן-קרליבך, איימן סיכסק ומיכל פיטובסקי (עברית)

2) אמזון משיקה עיתון ספרותי חדש שיצא בקינדל (אנגלית)

3) דפנה לוי כתבה ב”לאשה” על ערבי שירה המתקיימים בארץ ולשם כך ראיינה את את ריקי כהן ונעם פרתום (עברית)

4) כמה לינקים לכבוד “ליל כל הקדושים” שחל השבוע: א) 10 הספרים הטובים והמפחידים ביותר של סטיבן קינג. ב) 12 סופרים מספרים סיפורים מפחידים בפורמט “ביס” (Bite Size) – עד 2 משפטים. ג) בתים רדופי רוחות בספרות. ד) המקורות הספרותיים של “ליל כל הקדושים” (אנגלית)

5) “איזה ספר הצטערת שלא קראת מוקדם יותר בחייך?” –  זו שאלת הפתיחה של מגזין אודיסאה החדשה עליה ענו אנשי מדע ורוח, ביניהם ניר ברעם, אביעד קליינברג ואניטה שפירא. את תשובותיהם ניתן לקרוא כאן (עברית)

6) למיטיבי לכת: בשנת 1934 פורסמה בעיתון “The New Republic” כתבה שבה בחרו סופרים מפורסמים (באותה תקופה) ספרים מעולים “שכמעט אף אחד לא קרא”. רוב הספרים נשארו אנונימיים עד היום, אבל משעשע לקרוא את ההמלצה הבאה של מוציא לאור דווקא בשם אלפרד קנופ:

 “Kafka’s The Castle is one of my really inglorious failures. It is, as Conrad Aiken says, a masterpiece. But in the original edition it sold only 715 copies, and since January 3, 1933, we nave been offering it at the reasonable price of $1 and only 120 copies have been purchased.”

 (אנגלית)

7) יום הולדת 7 לאתר המעולה  Brain Pickings: מריה פופובה כותבת על 7 דברים שהיא למדה ב-7 שנים של קריאה, כתיבה וקיום (תמונות, אנגלית)

8) בהאפטינגטון פוסט בחרו 11 מילים בלתי אפשריות לתרגום מתרבויות אחרות (כלומר תרבותיות שהן לא התרבות האנגלית-אמריקאית) (אנגלית)

9)  יותם שווימר (וואיינט) מראיין את הסופרת הגרמניה אווה מנסה (עברית)

10) באזזפיד מביאים 22 אוהבי ספרים שעושים את זה נכון (לדבריהם) (תמונות, אנגלית)

11) [ויה הרפובליקה הספרותית] בר חיון כותב במדור “הרעיון של היום” של כתב העת “אלכסון” על המחשב כתולעת ספרים, זיהוי רגשות בז’אנרים ספרותיים על ידי מילות מפתח ובאופן כללי האפשרות לניתוח סמנטי מורכב שלא על ידי בני אנוש.

12) ראיון עם סופר הפנטזיה הבריטי טרי פראצ’ט שסובל בשנים האחרונות מאלצהיימר ונלחם, בין היתר, על זכותו למות (אנגלית)

13) הסופרת שהרה בלאו ראיינה את הסופר ניר ברעם למוסף מוצ”ש של מקור ראשון. כיוון שאין למוסף הזה אתר אינטרנט, תצטרכו להסתפק בסריקה של הראיון: חלק א’, חלק ב’, חלק ג’ וחלק ד’ (עברית).

14) מכתבי הדחייה שקיבלה אליס מונרו (אנגלית)

15) 20 ספרי הילדים היפים ביותר בעולם (מבחינה אסתטית) (תמונות, אנגלית)

16) 24 ציטוטים של סופרים מפורסמים שאמורים לתת לכם השראה להמשיך לכתוב ולעשות את זה כמה שיותר (תמונות, אנגלית)

17) 20 טאמבלרים ספרותיים מעניינים ומוזרים (תמונות, אנגלית)

18) ביקור בבתים שהיו שייכים לסופרים מפורסמים. מה אנחנו מצפים למצוא שם? (אנגלית)

19) [ויה עדה רוטברג] כריסטופר ניימן נתקל בשיחת רדיו קצרה ומרגשת עם מוריס סנדק שנפטר לאחרונה. הוא החליט לאייר אותה ולהוסיף לה מוסיקה (וידאו, אנגלית)

20) [ויה הרפובליקה הספרותית] עוד אחד מהמבחנים המשעשעים של באזזפיד, והפעם: האם אתם יכולים לנחש אילו ספרים היוו השראה למאכלים שבתמונות? (תמונות, אנגלית)

21) 13 מהציטוטים הספרותיים הטובים ביותר שעוסקים ב-בירה (תמונות, אנגלית)

22) כבר כמעט 200 שנה שאדגר אלן פו מפלג את קהל קוראיו (אנגלית)

23) בדרך כלל אני לא מפרסם לינקים לביקורות על ספרים (כי זה יהיה אינסופי), אבל בבלוג יפן מונוגטארי הופיע השבוע פוסט שעסק באסתטיקה מסורתית בספרות היפנית בעקבות ספר של אוגווה יוקו שלא תורגם לעברית, אז החלטתי לחרוג ממנהגי (עברית)

24) [ויה נועה לקס] מרגרט אטווד פרסמה בטוויטר שלה תמונה שבה היא נראית יחד עם זוכת פרס נובל החדשה – אליס מונרו – כשהן משיקות כוס יין לרגל הזכייה (תמונות, אנגלית)

25) ולסיום, מה תגידו על זה – אילאיל קופלר ממליצה על ספרים פמיניסטיים לילדות ולנערות (וידאו, עברית)