1) בגיל 83, אליס מונרו היא זוכת פרס נובל לספרות לשנת 2013 (עברית)
2) כמה תגובות של אנשים מפורסמים שעלו בטוויטר, דקות אחרי שהודיעו על זכייתה של אליס מונרו בפרס נובל לספרות (אנגלית)
3) כידוע, כאשר סופר זוכה בנובל, חל זינוק אדיר בהתעניינות בו. האתר Book Riot צופה את ההתעניינות באליס מונרו ומציע מדריך קצר למתעניינים ביצירותיה (אנגלית)
4) עוד לפני הפרסום על זכייתה של אליס מונרו בפרס נובל, בניו יורקר תהו מדוע אמריקאים כמעט ולא זוכים בפרס נובל לספרות? התהיה הזו נכונה גם אחרי הזכייה של הסופרת הקנדית (אנגלית)
5) לכבוד קובץ הסיפורים החדש בעברית של הסופר דיוויד פוסטר וולאס, כותבים שלושה כתבי תרבות של “ישראל היום” (יונתן אמיר, נטע הלפרין ועמר לחמנוביץ’) על יחסם לסופר שהתאבד בשנת 2008 (עברית)
6) מחקר חדש מצא שקריאה של טולסטוי וסופרים גדולים אחרים יכולה לשפר את האינטילגנציה הרגשית (אנגלית)
7) איריס לעאל כותבת בעיתון “סופהשבוע” על איך זה להיות סופרת בעידן טכנולוגי (עברית)
8) החודש תצא לאור מהדורה חדשה של מה שנחשב בעיני רבים כספר המוזר ביותר בעולם – Codex Seraphinianus (אנגלית)
9) וולטר סקולד, בחור אמריקאי ממדינת מיין, החליט להקדיש את חייו לביקורי כבוד בקבריהם של גדולי המשוררים. השבוע הוא ביצע את ביקורו ה-300 במספר (אנגלית)
10) בשבוע שעבר פתחה הסופרת הגר ינאי וידאו-בלוג חדש שבו היא תעלה בכל פעם סרטון שבו היא מסבירה על חלק אחר של עולם הכתיבה. כך היא כתבה בעמוד הפייסבוק שלה: “אחרי שבע שנים כמורה לכתיבה יוצרת חשבתי לפרסם ספר עיון בנושא, אבל ערן אמר לי שספרי עיון זה פאסה, וגם חראם על יערות הגשם, אז במקום זאת החלטתי ללכת על בלוג מצולם. לפניכם ניסיון ראשון (קצת מתרגשת) בצילום עצמי. הבלוג מיועד לכל הכותבות והכותבים ואלו שרוצים להיות כאלו, אשמח לשמוע הערות והארות וגם לענות על שאלות נוספות בנושאים של כתיבה, עריכה, לימודי כתיבה והוצאה לאור.” (וידאו, עברית)
11) בחנו את עצמכם – האם אתם יכולים לזהות את הסופרים הבאים על פי התמונות שלהם? (אתם מוזמנים לכתוב פה בתגובות מה התוצאה הסופית שלכם במבחן) (תמונות, אנגלית)
12) יותם שווימר (וואיינט) מספר על הקוראים האלטרנטיביים – אנשים שמאמינים שצריך להפסיק לכרות את יערות הגשם בשביל להדפיס באמצעותם ספרים, ושצריך לקנות ספרים בעיקר ביד שניה (אנגלית)
13) בשבוע שעבר סיפרתי פה על שערוריה סביב פרופסור מטורונטו שהצהיר שהוא לא ילמד ספרים שנכתבו על ידי נשים וסינים כיוון ש”הוא מתעניין אך ורק בגברים רציניים והטרוסקסואליים”. לפני שהיא מתעצבנת על הפרופסור הנלוז, החליטה אלאנה אוקון מהאתר באזזפיד להתעצבן על השכבה שנמצאת מתחת לפרופסור – הגברים הקוראים. “היי, גברים שקוראים רק גברים אחרים,” היא כותבת, “בבקשה תפסיקו עם זה” (אנגלית)
14) במחזותינו ידוע שש”י עגנון נהג לכתוב בעמידה על גבי מכתבה מיוחדת בחדר העבודה שלו (בקומה השניה של ביתו). גם בעולם ישנם סופרים שכתבו בעמידה, ביניהם דיקנס והמינגווי (אנגלית)
15) כיצד ניסתה רוסיה הסובייטית לשפץ ולהמציא מחדש אגדות ישנות ומוכרות (אנגלית)
16) 10 פתרונות יחודיים לאחסון ספרים (תמונות, אנגלית)
17) דפנה לוי מפרסמת בבלוג שלה ראיון עם הסופרת אורית שחם-גובר (עברית)
18) 32 ספרים שיגרמו לכם לצחוק בקול רם (או לפחות כך טוענים באתר באזז פיד) (תמונות, אנגלית)
19) יש לי תחושה שהכתבות האלה מופיעות שוב ושוב בגירסאות שונות, אבל זה עדיין תמיד כיף לרפרף עליהן – הספריות המיוחדות של העשירים והמפורסמים (תמונות, אנגלית)
20) סרטון קצר (וקצת קיטשי) שבו סופרים נותנים עצות שיעזרו לכם להתחיל או להמשיך לכתוב (וידאו, אנגלית)
21) לכבוד יום הולדת שנתיים של האתר Book Riot החליטו כותביו לפרסם מחדש פוסט שהם אהבו במיוחד שפורסם במקור בינואר 2012. הפוסט מציע דרך “לאחד ספריות” כאשר נמצאים במערכת יחסים רצינית, מבלי להרוס את הקשר (אנגלית)
22) ראיון עם גרט ז’אן ואן גלדר – פרופסור מאוקספורד שמתרגם ספרות ושירה מערבית לאנגלית ולהולנדית (אנגלית)
23) בירה מתוצרת ביתית שנעשית בהשראת סופרים שתמונתם מוטבעת על עטיפת הבקבוק. ישנם שש סוגי בירה בהשראת שישה סופרים מפורסמים: וירג’ניה וולף, ארנסט המינגווי, מרי שלי, אדגר אלן פו, אוסקר וויילד וסקוט פיצ’ג’רלד (תמונות, אנגלית)
24) אדל ולדמן מהניו יורקר כותבת על ההתייחסות הבעייתית בספרות ליופי נשי (אנגלית)
25) [ויה ניצן כרמל] באתר Shortlist מביאים את המילים האחרונות של 35 ספרים גדולים ומפורסמים (רחפו עם העכבר מעל תמונת הספר כדי לראות את המילים האחרונות שלו) (תמונות, אנגלית9
26) 30 הקדשות ספרותיות מעולות (אלה שמופיעות בתחילת הספר), שאולי אפילו טובות יותר מהספר עצמו (אנגלית)
27) יניב מגל (גלובס) מציג כמה ספרי ילדים שעוסקים בתופעת הגירושין ההולכת ומתרחבת מדי שנה (עברית)
28) ילדה בת 8 מסמנת (Flags) תכנים סקסיסטיים בספרי ילדים. חנויות הספרים לוקחות לתשומת ליבן (אנגלית)
29) כתב העת אלכסון מפרסם סיפור קצר מאת הסופרת אסתי ג. חיים (עברית)
30) [ויה מיטל קרנר] אני מרגיש שאני משתף פעולה עם אנשי מכירות מהזן הנחות ביותר, אבל בגלל שמדובר במוצר שיכול להיות יעיל (והוא גם קשור לספרים), אני מוכן לחרוג ממנהגי. הסרטון הבא מציג התקן שאמור להיות שימושי בזמן קריאה. אולי אפשר לחפש דברים דומים באינטרנט (וידאו, עברית)
31) תופעה משונה: ספרי ילדים שגיבוריהם הם ארנבים, מוקראים לאחרונה בפני הקהל בחתונות (אנגלית)
32) 21 דמויות ספרתיות שאפשר להתאהב בהן ולפתח קראש (Crush-Worthy Literary Characters) (תמונות, אנגלית)
33) ראיון של עינת יקיר (“המוסף”) עם סופרת הילדים לבנה מושון (עברית)
34) האפליקציה של אדגר אלן פו, ה-iPoe, ניתנת עכשיו להורדה בחינם באייטיונז (היא עלתה 3.99 דולר עד לאחרונה) (אנגלית)
35) ולסיום – סרט דוקומנטרי על חייו של סופר המד”ב פיליפ ק. דיק, ניתן לצפייה בחינם ברשת. כאן אפשר לקרוא עוד קצת פרטים על הסרט (וידאו, אנגלית)
*) לשליחת לינקים למדור (או לכל הערה אחרת) אתם מוזמנים לפנות אלי בכתובת המייל: yarinkat@gmail.com
תודה! גיליתי שאני קוראת אלטרנטיבית. ואת ההקדשה של ג’ון סטיינבק, על הקופסה, אני חייבת להעתיק לי 🙂