1) מהו הספר האהוב עלייך?
מלכוד 22 של ג’וזף הלר.
סולריס של סטניסלב לם.
2) מהו ספר הילדים האהוב עליך?
ההוביט נחשב? אם לא הנסיך הקטן. אם לא, לא יודע, לא כזה ג’אנקי של ספרי ילדים.
3) מה הספר האחרון שקראת?
הקומדיה התל-אביבית של יובל בן עמי.
4) איזה ספר גרם לך לתהות ‘על מה המהומה’?
התפסן בשדה השיפון של ג’. ד. סלינג’ר. קראתי פעמיים, הפעם השניה הייתה ניסיון יזום להבין “על מה המהומה”. לא הבנתי. גם “הזר” של אלבר קאמי.
5) איזה ספר לא זכה למספיק הערכה לדעתך?
פיונג יאנג של גיא דלייל. סיפור אוטו-ביוגרפי מצמרר, מועבר בטקסט ובתמונה, של ביקור בצפון קוריאה. חובה.
6) מיהו הסופר האהוב עלייך?
דן בראון. הלוואי ולכל ספר הייתה גרסת דן בראון, הייתי קורא הרבה יותר.
7) ספר שנתן לך השראה?
8) ספר עיון מומלץ?
הגן האנוכי, קריאת חובה לאדם החילוני.
***
אורי אביב, 33, כותב, מפיק, מנהל פרויקטים ויועץ תוכן בתחום האמנות, התרבות והמדע הפופולרי, ובעברו גם מאפיין ומנתח מערכות. כותב על מדע בדיוני במדור התרבות של “ישראל היום” ומנהל אוטופיה – פסטיבל תל-אביב הבינלאומי למדע בדיוני, דמיון והעתיד (בעבר ניהל גם את כנס אייקון).
עוד קצת על פסטיבל אוטופיה שיתקיים ב- 21-30/09/2013:
פסטיבל אוטופיה – מדע, דמיון ועתיד, הוא אירוע תרבות רב-תחומי העוסק במדע בדיוני וברעיונות גדולים. הפסטיבל מציע פרספקטיבה רחבה על מגוון תחומי יצירה, מחקר ועשייה בהם קולנוע וטלוויזיה, משחקי מחשב וניו מדיה, ספרות, עיצוב, אנימציה וקומיקס, תוך שיתופם של אנשי תעשיה, מדענים ואנשי אקדמיה, אנשי רוח, עיתונאים ומומחים מקרב החובבים, הפונים לקהל רחב, אורייני ומיודע. אוטופיה מהווה אירוע יחיד ומיוחד בישראל, כמו גם בקנה מידה עולמי, העוסק במדע, דמיון והעתיד.
הפסטיבל הוא קליידוסקופ עשיר של הסרטים החדשים והמרעננים ביותר בקולנוע העולמי בסוגות המדע-בדיוני, הפנטזיה, האימה והאקשן. הפסטיבל מקדם קולנוע ישראלי מקורי, ומלבד בכורות של עשרות סרטים ישראליים מדי שנה, מקיים הפסטיבל מסגרת תחרותית ומקדם את הקולנוע הישראלי באמצעות מענקי פיתוח ויצירה ייחודיים.
לא רק סרטים ניתן למצוא בפסטיבל –
אירוחם של דוברים מחו”ל בעלי שם עולמי. בין האורחים לאורך השנים ניתן למנות את הסופר כריסטופר פריסט (“היוקרה”), הבמאי מארק קארו (“עיר הילדים האבודים”) וברנדון קרוננברג (“אנטי-ויראלי”), המעצב כריסטיאן שוירר (“האלמנט החמישי”, “המטריקס”), ואמנים, חוקרים ואנשי מקצוע רבים אחרים.
ערבי הרצאות, שיחות, מפגשים וראיונות עם יוצרים, אמנים, מדענים ואנשי ציבור ישראליים. בין המבקרים והמשתתפים בשנים האחרונות ניתן למנות את יוסי שריד, עירית לינור, ארי פולמן, רוביק רוזנטל, אתגר קרת, השופטת דליה דורנר, הרב יובל שרלו, דרור פויר, אסף צפור, אורי פינק, שמעון אדף, דורית רביניאן, מוש דנון, שהרה בלאו, הגר ינאי, יוסי ורדי, פרופ’ דוד פסיג, פרופ’ אליה ליבוביץ’, גואל פינטו, חה”כ ניצן הורוביץ ורבים אחרים.
תערוכות ניו מדיה ומשחקים דיגיטאליים – במסגרת הפסטיבל נערכת תערוכת משחקים, אמנות וטכנולוגיה מהגדולות בישראל, בשיתוף גופים מובילים בתעשייה המקומית (מיקרוסופט, המכללה הישראלית לאנימציה, המחלקה לעיצוב ופיתוח משחקי מחשב במכללת בית-ברל ועמותת GameIS – עמותת תעשיית המשחקים הדיגיטאליים בישראל). בנוסף מתקיימיםכנסים על משחקים, חינוך, טכנולוגיה והשפעותיהם על החברה האנושית.
עידוד היצירה הישראלית המקורית, לרבות הענקת פרסים, מלגות ומענקים בתחום
הופעות ואירועי חוצות – בפסטיבל יריד דוכנים, תערוכות, הופעות קומיות והצגות לחובבי הז’אנר ולקהל הרחב .
דיסטופיה – הצד האפל של אוטופיה: תוכנית לסרטי מתח ואימה, אקשן ונקמה. החל מהשנה במסגרת אוטופיה, נייחד מקום לאפל ולשונה, למשונה ולמוזר, למבעית. לדיסטופיה.
לכניסה לאתר הפסטיבל לחצו כאן.
לעמוד הפייסבוק של הפסטיבל לחצו כאן.
לעמוד הפייסבוק של אורי לחצו כאן.
כל הכבוד, אורי. תענוג